Prime și salarii mai mari pentru TMK

timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Cei aproape 1.000 de muncitori ai uzinei reșițene vor avea de anul acesta salarii și prime mai mari. Asta, în urma contractului de muncă negociat și în contextul crizei de fier vechi care se vehiculează că ar exista pe piața din Caraș-Severin.

Iancu Muhu, liderul sindicatului „Vatra” din TMK Reșița, a susținut astăzi o conferință de presă, în cadrul căreia a dorit să puncteze faptul că în decembrie 2012 au expirat contractele de muncă și că de la întâi ianuarie a fost negociat un nou contract, cu o durată de doi ani. Liderul sindical a mai precizat că au existat foarte multe întâlniri pe tema aceasta și că salariații au avut numai de câștigat. În concluzie, TMK este singura societate unde primele muncitorilor au crescut.

Au fost foarte multe întâlniri pe marginea negocierii acestui contract și am ajuns împreună cu comisia de negociere a patronatului să îl înregistrăm la Direcția Muncii.  Au fost mai multe câștiguri pentru salariați.  Aici mă refer la prima de Paște care a ajuns la 440 de lei, prima de Ziua Siderurgistului, care a crescut la 410 de lei și prima pentru sărbătorile de iarnă care acum are o valoare de 710 lei. Am avut de negociat și prima de vacanță, pe care am reușit să o ridicăm la 830 de lei”, a declarat astăzi Iancu Muhu.

Salarii și diurne mai mari
Pe lângă toate acestea, diurna de deplasare a crescut la 90 de lei pe zi, iar sporul de gestiune este cuprins între 5 și 10 procente. Cele mai mari discuții au fost pe tema pe creșterilor de salarii, care sunt mai mari cu doar 40 de lei. „Eu consider că nu este o creștere mare, dar care ne-a mulțumit în situația în care se regăsește România la ora actuală. Am gândit împreună cu colegii de la Slatina să semnăm acest contract și să fim de acord cu majorarea. La alte societăți nu au existat creșteri, ba chiar au avut loc reduceri de personal”, a adăugat Iancu Muhu.

promovare banner maxagro

Fără concedieri
Liderii sindicali îi asigură pe muncitorii din TMK Reșița că anul acesta nu vor exista reduceri de personal. Mai mult decât atât, dacă pe parcursul anului este nevoie, se vor face angajări.

S-a negociat că vom avea același număr de angajați. Dacă pe parcursul acestui an este nevoie, se vor face chiar angajări în societate”, Iancu Muhu, lider sindical

publicitate tmc 640