NEWS ALERT. Senatul UEMR a respins fuziunea cu Universitatea Politehnică Timișoara. Decanul Sava Ianici, demis!

Senatul Universității „Eftimie Murgu” din Reșița, întrunit astăzi în ședință, a răspuns propunerii transmise de Senatul Universității Politehnice din Timișoara, respingând cu majoritate de voturi propunerea de fuziune prin absorbție cu UPT.

Ședința a durat mai bine de 4 ore și majoritatea membrilor Senatului Universității „Eftimie Murgu” din Reșița a votat împotriva acestei fuziuni. De asemenea, forul de conducere a mai decis destituirea lui Sava Ianici din funcţia de decan al Facultăţii de Inginerie şi Management, cel care a inițiat demersurile de fuziune cu Politehnica.

La finele săptămânii trecute, Universitatea Politehnică din Timișoara anunța că, în urma unei solicitări primite de la Facultatea de Inginerie a Universității „Eftimie Murgu” din Reșița, a decis aprobarea fuziunii prin absorbție între cele două universități, deoarece o eventuală fuziune doar cu Facultatea de Inginerie nu este posibilă legal. Luni, 2 aprilie, Politehnica a trimis decizia către Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița, iar astăzi Senatul Universității a răspuns ofertei Senatului Politehnicii timișene.

CITEŞTE ŞI: EXCLUSIV. Rectorul Viorel Șerban: Cu sau fără fuziune, Universitatea Politehnică din Timişoara va veni și la Reșița! [VIDEO]

1000 x 100 gif logiscool