EXCLUSIV. Rectorul Viorel Șerban: Cu sau fără fuziune, Universitatea Politehnică din Timişoara va veni și la Reșița! [VIDEO]

Universitatea Politehnică din Timișoara dă asigurări că la Reșița se va face, în continuare, inginerie de calitate, indiferent dacă Senatul Universității „Eftimie Murgu” din Reșița va accepta fuziunea prin absorbție cu UPT sau dacă oferta Senatului UPT va fi refuzată și instituția de învățământ superior din Timișoara își va face propriul centru în Reșița.

Potrivit rectorului Viorel Șerban, UPT nu poate face rabat de la standardele academice, iar Reșița se dovedește un oraș tot mai deschis spre învățământul dual. O simplă analiză, spune Şerban, arată că UEMR are un singur contract de practică cu agenții economici (Autoliv), în timp ce Politehnica timișoreană are 27 de asemenea contracte, inclusiv cu cel mai mare angajator din România, compania Continental.

Singura dorință a rectorului Viorel Șerban este să existe o dezbatere reală la Reșița privind posibilitatea fuziunii dintre cele două universități, o dezbatere în care ar fi foarte bine să fie implicate și Primăria Reșița, ADR Vest și oricare alte instituții implicate în mediul universitar și cultural al orașului și al județului.

Rectorul UPT a acordat un interviu în exclusivitate pentru Express de Banat pe tema posibilei fuziuni între universităţile Politehnica Timişoara şi „Eftimie Murgu“ Reşiţa:

Viorel Serban – rector Universitate Politehnica Timisoara

EXCLUSIV! Rectorul Universității Politehnice din Timișoara vorbește pe larg, în exclusivitate pentru Express de Banat, despre singura șansă de salvare a învățământului superior reșițean. Despre dublarea numărului de studenți, rezolvarea problemelor financiare și de imagine, despre un învățământ academic de calitate și la Reșița, dar și despre multe altele, am dialogat astăzi cu rectorul Viorel Șerban.

Gepostet von Express de Banat am Montag, 2. April 2018