La „Olimpiada de râs sportiv” nu ai cum să nu ieşi în câştig!

Înainte de binemeritata vacanță de Sfintele Paște, elevii de la Colegiul Național „C.D. Loga” au îmbinat utilul cu plăcutul în cadrul săptămânii „Școala Altfel”.

Exact la 3 ani de la desfășurarea primului lor proiect pe aceeași temă, Clubul Impact Vox a organizat pentru colegii lor liceeni „Olimpiada de râs sportiv”, în care sportul și mișcarea s-au împletit cu râsul și voia bună. Cu un buget minim, implicare și eficiență maximă, cei 25 de „impacți” și 4 lideri au pregătit probe amuzante, dar și solicitante pentru cei 50 de colegi din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a.

„S-au aliniat la startul Atelierului Extrașcolar Altfel 10 echipe din 12 clase solicitate să participe, fiecare echipă avându-i componenți pe cei mai sportivi elevi ai colectivelor, care s-au întrecut atât pe ei înșiși, dar și între ei. Foarte inventivi, dinamici, cu denumiri de echipă haioase sau serioase, cu sloganuri incendiare, echipele au trecut prin toate cele 5 probe și, la final, au câștigat cei care „și-au aruncat în aer concurența”, cum le spunea sloganul, echipa TNT din a XI-a filologie. Nu a contat însă locul ocupat, pe podium sau lângă el, medaliile handmade sau cupa simbolică făcută, ci buna dispoziție, interacțiunea între colegi și faptul că Impact Vox a inițiat astfel un proiect de lungă durată, pe care dorește să îl propună și altor școli și pentru gimnaziu, nu doar pentru liceeni”, ne-a precizat Mihaela Pral, din cadrul clubului.

La clasele mici, atelierele au fost concepute şi structurate pe specificul vârstei: în paşi de dans, frumusețe prin arta Quilling, mâncare sănătoasă, atelier de joacă, cutiuța muzicală, căsuța din poveşti, atelier de iepurit, drag mi-e jocul din Banat, cu sufletul curat – tradiții de Paşte, ce pot face două mâini dibace, artă prin felicitări, magia ştiințe, atelier de pictură, acul şi ața, atelier de reciclat, micul patiser, fluturaşi mobili, atelier de film și multe altele.