Inaugurare în Săptămâna Mare! Skatepark în centrul Reşiţei!

Astăzi, 5 aprilie 2018, de la ora 16, Primăria Reșita inaugurează skatepark-ul amenajat în Centrul Civic. Primii paşi pentru realizarea acestui proiect au fost făcuţi în aprilie anul trecut, iar în luna noiembrie primarul Nelu Popa declara: „Cu siguranţă, tinerii, copiii se vor bucura de el în primăvara anului viitor“.

Lucrările la skatepark-ul din Centrul Civic au costat aproximativ 400.000 de lei, informează Biroul de presă al Primăriei Reşiţa. „Aleşii locali au dorit să arate că tinerii cu astfel de pasiuni nu au fost daţi uitării și au răspuns pozitiv solicitării acestora și a campaniei de strângere de semnături, aprobând finanțarea Urban Skate Park în Centrul Civic, în zona dintre Hotelul Semenic și Romarta, o locație de aproximativ 600 de metri pătrați care oricum era cunoscută și folosită de skateri şi bicicliști, chiar dacă nu era amenajată în acest sens“, se precizează în comunicatul primit ieri de la Biroul de presă al municipalităţii.

Abia întorși de la Riders Jam Spring Break, Alin Moldovan,  David StanciuRadu Mirancea și Cohal Cristian, unii dintre cei mai apreciaţi rideri din România, vor veni azi la Reșita să puncteze evenimentul inaugurării, de la ora 16, a unui skatepark modern. Riderii au câteva challenge-uri cu premii pregătite pentru iubitorii de sporturi extreme și le recomandă tinerilori amatori de show pe două (sau patru) roți să își facă bagajul, să își umfle roțile, să își strangă piulițele și să vină încărcați cu adrenalină în Centrul Civic din orașul nostru, anunţă Primăria.

„Pentru ca noua investiție să fie utilă unui număr cât mai mare de tineri, s-a avut în vedere acoperirea tuturor gradelor de performanță – începători, nivel mediu și avansați,  dar și posibilitatea organizării de competiții. Acest proiect nu schimbă structura actuală a Centrului Civic, doar dotează adecvat zona propusă de către tinerii practicanți de astfel de sporturi“, spune Nelu Popa, primarul municipiului Reşiţa.

Proiectul de hotărâre privind amenajarea unui skatepark în Reşiţa a fost adoptat în Consiliul Local la finele lunii mai a anului trecut, iniţiator fiind consilierul liberal Bogdan Matichescu. M-am sfătuit și cu colegii mei din TNL, pentru că aveam nevoie de susținerea consilierilor liberali, și am decis să promovăm un proiect de hotărâre în CL pentru amenajarea unui skatepark chiar acolo unde skaterii și bikerii fac tot felul de cascadorii deja“, zicea atunci Matichescu.

Şase luni mai târziu, după parcurgerea procedurilor privind studiul de fezabilitate, caietul de sarcini şi proiectul tehnic, primarul Nelu Popa anunţa că „tinerii reșițeni care practică sporturi precum skateboarding, BMX riding, rollerblading etc. nu mai au mult de așteptat. Au început lucrările la urban skatepark-ul din Centrul Civic. Anul acesta lucrările vor înainta cât ne va permite vremea, finalizarea acestora fiind programatã pentru primele luni ale anului viitor“. Aşadar, obiectiv îndeplinit.