NEWS ALERT. Romeo Dunca, audiat la DNA! „E un dosar de șantaj și abuz în serviciu!”

romeo dunca dna timisoara

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin a răspuns întrebărilor procurorilor anticorupție de la DNA Timișoara!

Romeo Dunca s-a prezentat în maximă discreție la sediul Direcției Naționale Anticorupție din Timișoara dorindu-și ca opinia publică să nu afle că a fost audiat de către procurori. Întrebat despre absența sa de la biroul din Palatul Administrativ, președintele CJ ne-a trimis inițial la plimbare: „Tot timpul sunt peste tot. Nu am ce să vă spun. Dați ce vreți dumneavoastră, numai aveți grijă ce dați! Nu știu, haideți!” Spunându-i că Express de Banat a aflat despre prezența sa la DNA, Romeo Dunca a mai slalomat o dată: „De unde știți că am fost audiat, de unde știți, dacă n-am fost?!”

Într-un final, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin ne-a mărturisit că informațiile Express de Banat sunt corecte: „Da, am fost audiat în calitate de martor la o plângere făcută de domnul Borduz, că am îndrăznit să-l întreb care a fost salariul lui și ce au făcut angajații de acolo (n.r. – ADI Intercom Deșeuri Caraș-Severin) în cei șase-șapte ani de când încasează bani publici. Nu a vrut să-mi dea această informație, a spus că el are un șef direct. Mi-a făcut o reclamație, am fost și am dat o declarație și gata.”

A fost atât de simplu, s-au convins procurorii DNA că Romeo Dunca a fost reclamat pentru nimic?! „Probabil că s-or fi lămurit procurorii, nu știu, eu am fost în calitate de martor vizavi de acuzația domnului Borduz, de șantaj și abuz în serviciu, pentru că am îndrăznit să-l întreb ce au făcut în ultimii șapte ani și câți bani au luat pentru asta. Exact asta a fost tema.”, a detaliat Romeo Dunca.

Acesta a mai menționat că Daniel Borduz, directorul ADI Intercom Deșeuri, îi promisese că îi face un raport cu privire la activitatea instituției, apoi i-ar fi zis că nu-l mai face pentru că el nu-i dă explicații președintelui CJ. Romeo Dunca a stat de vorbă de unul singur cu organele de cercetare penală de la DNA Timișoara, considerând că nu are nevoie de un apărător. „Pentru ce să-mi iau avocat?! Mi s-a spus că am dreptul să nu răspund, dar le-am spus că sunt responsabil de tot de fac și ce spun. Dacă șapte ani acolo nu s-a făcut nimic, nu o să se facă nici de acum încolo. Acuzația e de șantaj, că mi-am permis să-i cer informații care nu erau pentru mine, cât erau salariile și de ce nu se văd rezultatele. Astea sunt lucruri pe care un președinte de Consiliu Județean nu le poate culege din gura directorului ADI Intercom Deșeuri după părerea acestui individ!”, a mai spus Dunca pentru expressdebanat.ro.

Audierea de astăzi a lui Romeo Dunca nu este însă deloc întâmplătoare. Problema nu este că a aflat salariul directorului Borduz, ci cum a intrat în posesia informațiilor. Iar asta a mărturisit-o public, chiar el: „Mi-am permis un artificiu, să întreb Primăria Reșița. Am primit informația și am aflat care e nivelul de salarii. Nu știu dacă asta era calea firească, nu mi se pare normal, pentru asta m-a reclamat.”

Mai mult decât atât, șeful CJ mărturisise și cum a aflat de dosarul DNA, de audierea unor angajați ai Primăriei Reșița, în ciuda faptului că aceștia n-aveau voie să vorbească despre întâlnirea cu procurorii.Au venit persoane să-mi spună că au fost audiate și am spus: cum se poate?! Pe tema asta, la un astfel de dosar trebuie să existe o presiune, pentru că ăsta nu este un lucru atât de grav încât să justifice ca azi să faci reclamația și peste două săptămâni să înceapă cercetările. (…) Au fost chemate persoane care au fost întrebate cu ce drept sau care a fost presiunea pe care am făcut-o ca să aflu salariile?! Că parcă am făcut o presiune foarte mare!”, spunea Romeo Dunca.

CITEȘTE ȘI:

FABULOS. Dunca i-a denunțat în direct pe funcționarii Primăriei Reșița care i-au transmis date nepublice din dosarul DNA!

Președintele Romeo Dunca, cercetat de DNA!