Numărul mic de teste făcute în România – o poveste de groază tipică de Halloween!

man passing the test for coronavirus

Medicul epidemiolog Octavian Jurma critică autoritățile pentru numărul mic de teste COVID făcute în ultimele săptămâni. Jurma vorbește despre manipulare și un experiment biologic făcute cu bună știință de politicieni.

Octavian Jurma a explicat pe Facebook de ce sunt foarte importante testele COVID.

„Testele sunt indicatorul Alpha în pandemie. Fără teste oficiale, nu avem cazuri de COVID-19 confirmate oficial. Fără cazuri confirmate oficial, nu avem nici decese de COVID-19 confirmate oficial. Așadar, manipulând numărul de teste oficiale, manipulezi toți indicatorii epidemici oficiali. Tot de teste depinde incidența la 1.000, singurul indicator oficial și singurul care mai are atașate niște măsuri de prevenție. Dacă nu testezi, incidența devine zero, iar autoritățile locale pot pretinde că nu au cazuri de COVID-19 și deci nu e nevoie nicio restricție. De aici și lupta înverșunată dusă de autorități împotriva testelor în România”, a arătat Octavian Jurma.

Medicul a analizat statisticile oficiale și a ajuns la concluzia că în România, în vârful valului patru al pandemiei, au fost făcute mai puține teste decât în vârful valului trei.

„Numărul de teste în valoare absolută din programul național în vârful valului 4-Delta (la 18,863 cazuri noi pe zi) rămâne mai mic decât în vârful valului 3-Alpha (la 6,651 cazuri pe zi). Cu alte cuvinte, noi facem mai puține teste RT-PCR în programul național (teste plătite de stat) în valul 4 decât în valul 3, deși numărul de cazuri este de 3 ori mai mare”, a explicat medicul epidemiolog.

Specialistul consideră că, în ceea ce privește testele COVID, este vorba despre o strategie a politicienilor.

„Suntem într-o fază descendentă incontestabilă încă de săptămâna trecută, însă această scădere este mult exagerată de scăderea dramatică a numărului de teste sub voință politică… Este o poveste de groază tipică de Halloween, fără happy-end pentru victime… Povestea infectării nestânjenite a poporului român în valul Delta al anului 2021 este povestea sinistră a unui experiment biologic, făcut de un guvern liber ales pe propria populație, în vreme de pace”, este concluzia lui Octavian Jurma.

Potrivit raportării de luni, în total, la nivel național, au fost prelucrate 10.316.397 de teste RT-PCR și 4.465.286 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 9.201 teste RT-PCR (5.855 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 3.346 la cerere) și 19.008 teste rapide antigenice.