Cine sunt cei 7 experți recrutați în proiectul TM2023

echipa curatoriala
explo 1000x200

Dintre cei 70 de candidați, au fost aleși șapte curatori și experți care vor fi responsabili de coerența artistică și de coordonarea strategică a programului „Timișoara – 2023 – Capitală Europeană a Culturii”. Șase dintre specialiștii în domeniul culturii sunt din România, iar unul din Slovenia.

Centrul de Proiecte al Primăriei Timișoara anunță că au fost aleși cei șapte curatori și experți care se vor implica în proiectul „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”, dintre cei 70 de candidați care au aplicat la apelul lansat recent. Cei șapte specialiști vor fi responsabili, din partea Primăriei Timișoara, de coerența artistică și coordonarea strategică a acestui program cultural.

Este vorba de Cosmina Goagea (Spania/România) – curatoarea Teritoriului „Locuri”, Corina Oprea (Suedia/România) – curatoarea Teritoriului „Oameni”, Matevž Čelik (Slovenia) – curatorul Teritoriului „Conexiuni”, Teodora Borgoff (România) – expertă educație și mediere culturală, Corina Bucea (România) – expertă educație și mediere culturală, Silviu Scrob (România) – expert în managementul producției culturale și Oana Boca-Stănescu (România) – expertă strategii de comunicare și marketing.

Cei șapte curatori și experți s-au remarcat prin capacitatea lor de concepere și implementare de proiecte de mare anvergură, aceștia cunoscând strategiile culturale și scena artistică locală. Implicarea în rețele naționale și internaționale a unei bune părți a echipei va putea asigura un impact internațional”, a informat Centrul de Proiecte al Primăriei Timișoara.

Selecția membrilor Echipei Curatoriale Timișoara 2023 a fost făcută de o comisie formată din experții independenți Adriana Babeți, Ștefan Ghenciulescu, Ovidiu Hrin, Constantin Petcou și Raluca Voinea.

Ne exprimăm încrederea că această echipă va reuși nu doar să readucă Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii în prim-plan ca unul dintre evenimentele culturale majore din România în următorii doi ani, dar și să construiască un proiect cu impact pe termen lung, un proiect care să repună în mișcare energia civică și creativă a tuturor cetățenilor și a locurilor în care aceștia trăiesc”, transmit membrii comisiei de selecție.

Procesul de selectare a celor 70 de candidați a parcurs două etape. Etapa de preselecție a constat în evaluarea aplica, în urma căreia 19 candidați au fost intervievați individual de către comisie.

Suntem extrem de onorați de cele 70 de aplicații primite la apelul de candidaturi lansat de Centrul de Proiecte, toate impresionante prin dedicarea și anvergura experienței candidaților și suntem cu atât mai încântați de cei 7 finaliști selectați de comisie. Le dorim mult succes celor 7 curatori și experți, în care avem mare încredere”, a declarat Alexandra Rigler, directoarea Centrului de Proiecte Timișoara.