CJ Timiș ajută Primăria Timișoara să își crească veniturile. Ce cumpărături sunt gata să facă aleșii județeni, pe finalul anului?

aerodrom cioca

Consiliul Județean Timiș cere din nou să ia în administrarea județului toate clădirile care se află pe Aerodromul Cioca din Timișoara, nu gratis, ci contra cost. Acestea sunt în prezent administrate de primărie, în timp ce terenurile aparțin administrației județene. 

Primul pas, în acest nou demers, a fost făcut de consilierii județeni prin aprobarea solicitării de trecere a imobilelor de pe Calea Torontalului km 3 din domeniul privat al municipiului Timișoara în cel al județului. Este vorba de 9 clădiri și anexe – două case, trei anexe, un hangar, un bazin, o clădire administrativă și aerogara -, pentru care CJT vrea să facă plata la valoarea de inventar actualizată a acestora. Ar fi aproximativ 2 milioane de lei. Motivul invocat este revitalizarea Aerodromului Cioca.

„Am ajuns la un consens în care le achiziționăm la prețul din inventar, conform legii, și poate fi o altă sursă de ajutor pentru Primăria Timișoara să treacă de această perioadă mai critică și e de bun augur pentru investițiile pe care CJ Timiș le face în județ și anume Aerodromul de la Cioca unde acum, dacă avem întregit din punct de vedere patrimonial tot imobilul, putem merge mai departe cu realizarea heliportului, aerodromul și cu crearea unei zone de spectacole în primul rând pentru Timișoara, dar și pentru cetățenii județului Timiș.”, a declarat Alexandru Proteasa, vicepreședintele CJ Timiș.

Anul acesta, pe Aerodromul Cioca au fost organizate mai multe festivaluri pentru copii, tineri și iubitorii muzicii electronice. Pentru desfășurarea acestora, CJT a alocat resursele financiare ca să aducă energie electrică de mare putere pe aerodrom. Pentru anul viitor e în plan amenajarea unei scene moderne și a infrastructurii necesare pentru evenimente de mare anvergură.

Nu este prima dată când CJT adresează o astfel de solicitare către Primăria Timișoara. Ultima de acest gen a fost făcută în vara anului trecut. La acea vreme, președintele CJT Călin Dobra spunea că lipsa de reacție și de interes a primăriei îi ține pe loc cu proiectul de dezvoltare a Aeroportului Cioca.