NEWS ALERT: Polițiștii au destructurat o grupare infracţională axată pe contrabandă cu ţigări, care acţiona în judeţele din sud-vestul ţării

Optsprezece persoane au fost duse la audieri, 9 fiind reţinute pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate în cursul zilei de astăzi cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, sub coordonarea procurorului D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Timiş, cu sprijinul de specialitate al ofiţerilor din cadrul D.G.I.P.I. – S.I.P.I. Timişoara şi al Serviciului de Operaţiuni Speciale Timiş, au efectuat 23 de percheziţii domiciliare, pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate, axată pe contrabandă cu produse accizabile din tutun de provenienţă ucraineană.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate în vederea confiscării peste 2000 pachete de țigări şi diferite sume în lei şi euro, precum şi înscrisuri care atestă implicarea celor în cauză în activităţi de contrabandă.

În urmă cu un an, poliţişti de frontieră din cadrul Inspectoratului  Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au demarat activităţi de monitorizare a unei grupări infracţionale organizate formate din aproximativ 20 de persoane, cetăţeni români, axată pe contrabandă cu ţigări de provenienţă ucraineană.

În perioada iunie 2015 – 2016, printr-o monitorizare permanentă a grupului infracţional şi activităţi specifice de contracarare a acţiunilor ilicite de contrabandă executate împreună cu ofiţerii din cadrul Departamentului de Informații și Protecție Internă – S.I.P.I. Timişoara şi Serviciului de Operaţiuni Speciale Timiş, poliţiştii de frontieră timişeni au confiscat importante cantităţi de ţigări  de contrabandă de provenienţă ucraineană.

YouTube video

Gruparea era foarte bine organizată, acţiona pe raza judeţelor Timiş, Arad şi Caraş-Severin şi era structurată pe mai multe paliere, respectiv organizatori, furnizori, transportatori şi cumpărători, fiecare dintre aceştia având roluri și atribuţii precis delimitate.

gif card de energie dacus 1000x100

Ieri, 25.05.2016, începând cu ora 6.30, poliţiştii de frontieră, delegaţi de procurorul D.I.I.C.O.T., împreună cu jandarmi din cadrul I.J.J. Timiş, au descins la 23 adrese aparţinând membrilor grupării, pe raza localităţilor Dudeştii Noi, Săcălaz, Cărpiniş, Şag din jud. Timiş, în municipiul Arad, în Reşiţa, Oraviţa, sat Gârbovăţ din jud. Caraş-Severin. În urma percheziţiilor au fost descoperite, ridicate şi indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor următoarele bunuri: 2039 pachete ţigarete diferite mărci, 24 l alcool, 8880 euro, 48.240 lei, precum şi mai multe înscrisuri care atestă implicarea celor în cauză în activităţi de contrabandă.

Valoarea estimată a prejudiciului depăşeşte suma de 110.000 lei.

Totodată, au fost puse în aplicare 18 mandate de aducere, 9 persoane fiind reţinute pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate în cursul zilei de astăzi cu propunere de arestare preventivă.

CITEȘTE ȘI:

NEWS ALERT: Descinderi la contrabandiștii de țigări din Timiș, Arad și Caraș-Severin! 20 de locații percheziționate de oamenii legii!