Ce, era mai bine înainte?! Drumarii Primăriei Reșița îi fac anticampanie lui Crina cu lucrări la repezeală!

explo 1000x200

Lucrările edilitare, realizate în regie proprie, continuă în municipiul Reșița, ceea ce e și bine, și rău. E bine, pentru că orașul chiar are nevoie de o reabilitare totală, dar e rău că lucrările se fac în regim de urgență, calitatea lor lăsând de dorit!

De câteva săptămâni, echipele Primăriei Reșița lucrează intens, în toate cartierele, mai mult decât au făcut-o în ultimii opt ani la un loc. Se reabilitează în primul rând străzile și aleile aglomerate, dintre blocuri, de la piețe, din zonele intens circulate, care nu se mai bucuraseră de un strat nou de asfalt de mai bine de zece ani. Unele chiar de 20! Demararea acestor lucrări a fost salutată de toată lumea, poate mai puțin de contracandidații lui Ioan Crina la fotoliul de primar. Odată ce s-au așternut primele covoare asfaltice însă, entuziasmul reșițenilor s-a mai domolit. Și asta, pentru că azi s-a turnat asfalt, iar după prima ploaie jumătate din lucrări a trebuit să fie decopertată și refăcută. Pentru că s-a lucrat la repezeală, fără prea multe calcule și măsurători, iar ploile au format bălți imposibil de ocolit. Viceprimarul cu atribuții de primar, Ioan Crina, pare să fi văzut doar lucrurile bune, fiind în inspecție mai degrabă pe vreme frumoasă. Iar din teren i s-au transmis informații aproximative. „Eu știu că se asfaltează și se amenajează toată zona. Canalele se ridică la nivel, se înlocuiesc, refacem trotuarele…”, declara Crina zilele trecute. În fața bălților, drumarii au recunoscut chiar ei că nu au făcut cine știe ce lucrări, dar au adresat la rândul lor întrebări oamenilor care le-au sesizat probleme: „Ce, era mai bine înainte?!”

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157668537387051″]

Pentru a se convinge singur cum stau lucrurile, a revenit în teren pentru a inspecta calitatea lucrărilor. „În cursul zilei de 24 mai, o echipă tehnică din cadrul Primăriei Municipiului Reșița, condusă de viceprimarul cu atribuții de primar, Ioan Crina, a efectuat verificări în teren în mai multe locații: străzile Văliugului și Ștefan cel Mare, Parcul Siderurgistului, unde se execută lucrări de reabilitare a suprafețelor carosabile și pietonale. Până în prezent a fost finalizată asfaltarea carosabilului pe străzile Ștefan cel Mare și Văliugului, iar în zona adiacentă Parcului Siderurgistului se lucrează la partea pietonală, după ce a fost asfaltată suprafața carosabilă și înlocuite bordurile. O altă locație unde sunt în curs de execuție lucrări de reabilitare este strada Sarmizegetusa. Lucrările sunt efectuate de către Direcția pentru Întreținerea și Repararea Patrimoniului Consiliului Local în funcție de bugetul alocat și de programul de lucrări”, a transmis Biroul de Presă al Primăriei Reșița.

banner 970 x 250