NEWS ALERT: Descinderi la contrabandiștii de țigări din Timiș, Arad și Caraș-Severin! 20 de locații percheziționate de oamenii legii!

explo 1000x200

O grupare de criminalitate organizată transfrontalieră specializată în săvârşirea faptelor de contrabandă cu ţigări provenite în special din Ucraina a fost destructurată de poliţiştii de frontieră din cadrul  Inspectoratului  Teritorial  al Poliţiei de Frontieră Timişoara cu sprijinul de specialitate al  ofiţerilor din cadrul D.G.I.P.I. – S.I.P.I. Timişoara şi al Serviciului de Operaţiuni Speciale Timiş şi sub coordonarea procurorului D.I.I.C.O.T. din cadrul  Serviciului Teritorial Timişoara.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului  Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timiş, în cooperare cu Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad şi Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Caraş-Severin,  desfăşoară  în această dimineață 20 de percheziţii domiciliare şi ale autoturismelor principalilor lideri şi membri ai unei grupări de criminalitate transfrontalieră  specializate în traficul cu ţigări de contrabandă. Gruparea infracţională formată din 18 cetăţeni români, majoritatea domiciliaţi pe raza județelor Timiş, Arad şi Caraş Severin, acţiona pe raza acestor judeţe şi era structurată pe mai multe paliere, respectiv organizatori, furnizori transportatori şi cumpărători, fiecare dintre aceştia având roluri și atribuţii precis delimitate.

Astfel, în perioada iunie 2015-mai 2016, printr-o monitorizare permanentă a grupului infracţional şi activităţi specifice de contracarare a acţiunilor ilicite de contrabandă executate împreună cu ofiţerii din cadrul D.G.I.P.I. – S.I.P.I. Timişoara şi al Serviciului de Operaţiuni Speciale Timiş, poliţiştii de frontieră timişeni au confiscat  importante cantităţi de ţigări  de contrabandă de provenienţă ucraineană. Ca urmare a finalizării documentării activităţii infracţionale a membrilor grupării infracţionale,  procurorul de caz  a decis demararea încheierii activităţii de monitorizare judiciară şi  luarea  măsurilor specifice de anihilare a grupării infracţionale.

În această dimineaţă procurorul de caz a emis un număr de 20 de mandate de aducere pentru persoanele implicate ce urmează a fi audiate la sediul D.I.I.C.O.T. din cadrul Serviciului Teritorial Timişoara.

Foto: Arhivă

banner 970 x 250