NEWS ALERT. Sorin Frunzăverde, condamnat definitiv! E obligat să frecventeze un program de reintegrare socială!

explo 1000x200

Curtea de Apel Timişoara a respins recursurile lui Frunzăverde şi Ghiorghioni, dar l-a admis pe cel al DNA!

Cu alte cuvinte, instanţa de apel a admis condamnarea cu suspendare pentru Sorin Frunzăverde, plus interzicerea drepturilor de a candida, de a face parte din partide politice sau de a conduce instituţii publice. Însă a şi adăugat pedeapsa complementară ca, „pe durata termenului de supraveghere, inculpatul Frunzăverde Sorin să execute următoarele obligaţii: să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate”.

Sorin Frunzăverde a fost condamnat în primă instanță la doi ani de închisoare cu suspendare pe un termen de încercare de patru ani. Tribunalul Caraș-Severin i-a aplicat și mai multe pedepse complementare, care înseamnă de fapt interzicerea mai multor drepturi.

Atât pentru Sorin Frunzăverde, cât şi pentru Ionesie Ghiorghioni, judecătorul a aplicat, ca pedeapsă complementară, interzicerea a trei drepturi, pentru o perioadă de 5 ani „de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere”. Astfel, acestora le sunt interzise: „dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice”, „dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de Stat” și „dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public”. Curtea de Apel a menţinut toate aceste interdicţii. Sentinţa pronunţată astăzi este definitivă.

banner 970 x 250