NEWS ALERT: Ministrul Apărării Naționale a aterizat la Reșița în regim de urgență. Escadrila de elicoptere e pregătită! Află scopul vizitei! (VIDEO)

explo 1000x200

Elicopterul lui Mircea Dușa a aterizat în Valea Domanului în urmă cu doar câteva momente. Vizita mai marelui de la centru a fost neanunțată, însă oficialii Instituției Prefectului s-au mobilizat imediat.

Dacă în urmă cu doar câteva ore premierul Victor Ponta i-a convocat pe prefecți și pe șefii de instituții să ia parte la videoconferința pe tema inundațiilor, acum, ministrul Apărării Naționale face un tur de forță în toate județele amenințate cu Cod Roșu de inundații. Acesta dorește să se convingă de faptul că oamenii sunt protejați, iar forțele de ordine din Caraș-Severin pregătite să intervină imediat, în caz de urgență.

YouTube video

Ministrul s-a deplasat la sediul Instituției Prefectului, acolo unde a susținut o conferință de presă, alături de Silviu Hurduzeu, reprezentantul Guvernului în județ.

,,Ne deplasăm în teritoriu pentru a lua măsurile necesare să nu avem probleme. Am avut o scurtă întâlnire cu membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, evaluând măsurile care s-au luat deja, urmând ca la noapte, după ora 23.00, să monitorizăm foarte serios situația în județ, să înștiințăm populația dacă se pune problema să luăm măsuri de evacuare în zonele care s-ar putea să fie probleme. Important este să salvăm cetățenii. Deocamdată, nu ni s-au solicitat forţe suplimentare, dar oricum eu rămân în zonă, în Caraş-Severin şi Mehedinţi, iar dacă este necesar noi avem pregătite forţe din alte judeţe pentru a veni în sprijinul populaţiei. De asemenea, escadrila de elicoptere de la Timişoara este pregătită pentru a interveni dacă este nevoie, bineînţeles, pe măsură ce timpul o va permite. Sper să nu avem probleme!”, a spus ministrul Dușa în urmă cu puțin timp, la sediul Prefecturii Caraș-Severin.

Codul Galben și Portocaliu, instituite pe diverse râuri din județ nu ridică probleme în cazul bazinelor mari. Problema identificată încă din această după-amiază însă se referă la apa care se scurge de pe versanți.

,,Mai delicat este Codul Roșu, cel care este instituit pe versanți pentru că nu se poate identifica geografic zona în care s-ar putea produce inundații. Aici, un rol foarte important îl au comitetele locale pentru situații de urgență. Prefectura a luat măsura astăzi ca toate unitățile administrativ-teritoriale să fie informate să asigure permanența, pentru că la o eventuală viitură de torenți, membrii comitetului local sunt primii care intervin, iar într-o primă fază rolul lor este foarte important. Am dat dispoziție să se verifice dacă în această noapte s-a instituit serviciul de permanență”, a spus prefectul județului, Silviu Hurduzeu, care participă la conferința de presă, alături de ministrul Apărării naționale.

Reamintim că județul Caraș-Severin, în intervalul 31 iulie, ora 3.00, și până în 1 august, ora 6.00, se află sub incidența Codului Roșu pe mai multe râuri. Dacă prognoza meteo se confirmă, vor avea loc scurgeri de apă de pe versanți și inundații severe în bazinele hidro mici.

Rămâi cu Express de Banat, revenim cu amănunte!

 

Comments

  1. Musafir says:

    ALERTA ! Cod rosu de atac NovoRosia / URSS haha.