UPDATE. Nelu Popa îşi dă demisia pentru executarea politică a lui Felix Borcean! „Nu sunt de acord cu pusul căluşului în gură!“

Primarul Ioan Popa, preşedintele PNL Reşiţa şi prim-vicepreşedintele liberalilor cărăşeni, a demisionat azi din toate funcţiile deţinute în Biroul Permanent Judeţean al Filialei judeţene Caraş-Severin a PNL.

Primele explicaţii privind demisia au fost date de Popa printr-un comunicat de presă semnat în calitate de preşedinte al PNL Reşiţa. „Prin acest gest încerc să trag un semnal de alarmă asupra modului în care se iau decizii la nivel judeţean, doar în cadru restrâns şi cu argumente la limita statutului PNL. Consider că o astfel de abordare afectează grav funcţionarea partidului şi limitează capacitatea acestuia de a se mobiliza în contextul următoarelor competiţii electorale. Din acest moment îmi voi continua activitatea politică în cadrul PNL Reşiţa, organizaţie a cărui preşedinte sunt şi în care diferenţele de opinie nu au fost şi nu vor fi niciodată taxate“, scrie demisionarul.

Contactat de Express de Banat, Nelu Popa compară şedinţa BPJ în care a fost executat politic Felix Borcean cu şedinţa aceluiaşi BPJ când s-a votat pe cine sprijină Filiala cărăşeană a PNL la alegerile pentru preşedinţia partidului. „Când s-a votat în BPJ cu cine mergem noi la alegerile din PNL pe ţară, au fost 23 de voturi cu Cristian Buşoi şi 1 cu Ludovic Orban, votul meu. S-a votat aproape deschis şi din teamă!, nu cred că în condiţii normale 23 din 24 de liberali din Caraş-Severin ar fi votat atunci cu Buşoi şi doar eu cu Orban! Iar acum s-a votat 23 la 1 excluderea din BPJ a lui Felix Borcean, acel vot contra fiind al lui Traian Smultea. Iar după excluderea lui Felix Borcean, acuma sunt discuţii legate de Adi Torma de la Moldova Nouă, care s-a exprimat public împotriva acelei excluderi“, ne-a declarat liderul liberalilor reşiţeni.

CITEŞTE ŞI: Demiteri pentru absenţe la şedinţele de partid? Adrian Torma: „Sunt dispus să renunț la poziția de președinte al organizației locale PNL!“

Marcel Vela declarând că i-a consultat telefonic în „speţa Borcean“ pe membrii BPJ absenţi la şedinţa de săptămâna trecută, l-am întrebat pe Nelu Popa dacă şi el a fost contactat atunci de senatorul liberal. Preşedintele PNL Reşiţa ne lămureşte:

„Am discutat la telefon atunci, este adevărat. Dar în momentul în care cineva îţi spune argumentele lui, iar celălalt nu apucă să ţi le spună, nu-i OK. Auzind atunci doar o parte, în principiu am fost de acord cu propunerea lui Vela, dar apoi am stat şi m-am gândit, iar măsura mi se pare extrem de radicală. Eu n-aş fi practicat-o. Eu consider că un primar de municipiu nu trebuia exclus cu o asemenea uşurinţă din BPJ. Putea să-i dea un avertisment… Până la excludere sunt multe alte penalităţi pe care le poate suporta un om.

Acuma, când PSD se dezintegrează, eu consider că ar trebui să fim uniţi, nu să încercăm să facem teoria chibritului, cu cine cât e de bun. Mie nu-mi place chestia asta cu pusul căluşului în gură la oameni. Liberalii sunt oameni deschişi, care spun ce le trece prin minte şi trebuie să fie lăsaţi, sunt inspiraţionali. Decât să fac parte la ceva, am preferat să-mi dau demisia din BPJ, rămân să mă ocup de BPL din Reşiţa şi-mi văd de administraţia publică, punct!“, explică Nelu Popa pentru expressdebanat.ro. Dacă îl bate gândul să părăsească PNL-ul? „Eu sunt liberal, sub nicio formă nu mă gândesc să plec din PNL“, este categoric primarul Reşiţei.

BPJ al PNL a rămas astfel fără cei doi primari de municipii din judeţ, Nelu Popa şi Felix Borcean. Cum interpretează această situaţie preşedintele PNL Caraş-Severin, senatorul Marcel Vela? Veţi afla numaidecât…

UPDATE, ora 21.00

Senatorul Marcel Vela ne-a declarat: „Vom discuta şi clarifica în BPJ al PNL Caraş-Severin orice nemulţumire. Nu comentez în spaţiul public alte puncte de vedere, date eronate cu privire la şedinţa la care se face referire, erori de interpretare ori alte aspecte legate de Statutul PNL. Am stabilit deja echipa de campanie electorală şi trebuie să se mobilizeze la maximum fiecare organizaţie locală. Am încredere în toţi colegii, sunt capabili şi pot la alegerile europarlamentare să-şi dovedească din plin capacitatea lor politică până la nivelul organizaţiilor secţiilor de votare. La Caransebeş noua echipă deja s-a apucat de treabă şi, după ultimele atacuri la colegii liberali, Felix Borcean a dovedit încă o dată că nu are acelaşi proiect cu PNL”.