Felix Borcean: „S-ar fi găsit altceva și tot aș fi fost condamnat!”

Acuzat că se ia de „oamenii lui Marcel Vela”, primarul Felix Borcean vrea să aducă lămuriri precum că a avut unele îndoieli de mai mult timp cu privire la activitatea unor servicii sau societăți în care Consiliul Local este acționar. Şi, de aceea, mai la toate a comandat un audit pentru a ști exact care este situația.

Exemplele cele mai bune sunt serviciul de salubritate Transal Urbis și Piața Gugulanilor, și de aceea s-a zvonit că după pierderea conducerii pieței de către Luminița Verdeș, ar fi urmat pe lista lui Borcean directorul Transal Urbis, Ovidiu Chimigeriu.

„Intenția mea nu a fost de a elimina din oamenii lui Marcel Vela, așa cum se tot spune. Haideți să vă spun de ce sau pentru ce am avut eu îndoieli. Luminița Verdeș a fost tot timpul șefă de birou, apoi a schimbat organigrama pe care i-am aprobat-o și a devenit director de serviciu cu un salariu mai mare. Acum s-a reîntors șefă de birou și am pus un director care, în opinia mea, are mai multă experiență în domeniul investițiilor. Ca cetățean, nu ca primar care a avut acces un pic prin birouri pe acolo, singurul lucru care mi-a trezit un oarecare semn de întrebare este de ce Luminița Verdeș și încasează bani de la clienții pieței, are chitanțierele pe masă și încasează bani, de ce nu lasă la casieri să facă această treabă?”, întreabă Felix Borcean, care a mai spus că i se pare tărăgănată investiția în sectorul de lactate.

Totuși, Felix Borcean spune că auditul a ieșit bine la Piața Gugulanilor, iar cel de la SC Transal Urbis nu l-a convins. Aceste două controale au fost realizate de către angajatul biroului de specialitate al Primăriei, față de auditul comandat la Spitalul Municipal de Urgență, la o firmă de specialitate din Sibiu.

De asemenea, Borcean spune că „retrogradarea” Luminiței Verdeș, considerat un om apropiat senatorului Marcel Vela, nu este motivul pentru care el a fost destituit din funcția de președinte al organizației PNL Caransebeș, prin dizolvarea Biroului Local. „S-ar fi găsit altceva și tot aș fi fost condamnat!”, a concluzionat Felix Borcean.