Robu-Kamikaze neagă că ar avea ceva cu cei de la USR. S-ar putea alia cu oricine, cu excepţia PSD!

La conferința de presă săptămânală de la PNL Timiș, Nicolae Robu a adus în discuție părerea sa despre mai multe partide, pornind de la un sondaj făcut pe pagina sa de Facebook. Edilul spune că apreciază electoratul USR, însă consideră că partidul nu are o linie reală de dreapta. Despre viitoarele alegeri, Robu a precizat că va face alianțe, dacă este nevoie de majoritate în Consiliul Local, însă niciodată cu PSD. Primarul a avut din nou un discurs spumos și s-a numit pe sine „kamikaze”.


Robu a făcut zilele trecute un sondaj pe pagina sa de Facebook, despre partidul Plus al lui Dacian Cioloș, care deocamdată nu are filială la Timișoara, și despre USR, cu întrebarea care li se pare votanților alternativa la PNL, pentru cine are opțiuni de dreapta. Robu spune că după ce la început Plus avea un avantaj clar, cei de la USR au început să voteze masiv pentru a schimba situația sondajului. „S-a produs o mobilizare, nu doar națională, ci internațională. Unii consilieri din echipa de la partid mi-au arătat că erau 150 de respodenți, toți netimișoreni. Nici nu e de mirare cu unii lideri, pentru că susţinătorii USR sunt oameni de tot respectul, unii sunt oameni civilizați, echilibrați. Eu nu cred că USR este o forță de dreapta. Eu nu văd nimic de dreapta în conduita lor”, a precizat Robu, care a spus că s-a uitat cine ce a votat în sondaj.

Pentru PSD nu mai există „instituția iertării”

Primarul a fost întrebat ce va face dacă va câștiga un al treilea mandat în fruntea orașului, la alegerile din 2020 și nu va avea majoritate și în Consiliul Local. Robu spune că e dispus să facă alianțe cu oricine în afară de PSD, partidul cu care a fost aliat la alegerile din 2012. „Trebuie să creezi o majoritate, e greu să fii primar fără susținere în Consiliul Local. Nu cu PSD, în niciun caz! Am experiență, așa cum am și cu anumite persoane. La mine când se coboară un anumit nivel, nu mai există instituția iertării. Păi,ce minți bolnave sunt acelea care vorbesc de un blat între mine și PSD? De mine, care ședință de ședință mă consum! Mă vedeți ce lupte dau! Eu am în mine un spirit de kamikaze, asta am făcut de când mă știu!”, a mai spus primarul.

Edilul a mai spus că în PNL se va merge la alegerile locale de anul viitor în general cu primarii în funcție, în localitățile unde edilii sunt liberali, cu excepția celor care nu ar avea șanse să câștige. Robu a mai spus că nu vrea să atace nici în viitoarea campanie ceilalți candidați, ci să își sublineze propriile realizări în fața electoratului. „Noi ne vedem de treburile noastre, eu sunt focalizat pe realizări. Eu pun suflet din sufletul meu și viață din viața mea. Și chiar nu sunt cuvinte mari. Dacă lumea apreciază, bine, dacă nu, îmi văd de drum mai departe”, a spus liberalul.