Nelu Popa, despre noul parc de aventură din Reșița: „Nu există niciunde în România și nici în afară!”

Plănuiește ca Reșița să aibă un parc de aventură așa cum n-a văzut Parisul. Dar nici altcineva! Și pentru a-și putea pune proiectul în aplicare, Nelu Popa a câștigat deja prima rundă: a primit girul consilierilor locali! Așadar, Reșița are șansa de a deveni un mega punct de atracție, cu un plan măreț pus în aplicare chiar în centrul orașului!

Dacă proiectul privind funicularul devine realitate, atunci cei 150.000 de dolari cheltuiți au meritat fiecare cent. Nu de alta, dar cine mai are fix în centrul orașului tiroliană și bungee jumping? Sau un giga huțul cu care să plutești deasupra orașului? Nimeni!

„Sună mare, sună poate puțin deplasat, dar vă spun că nu este deloc așa, este o realitate pe care viitorul îl va confirma, această construcție metalică este una de excepție pe care nu o veți mai întâlni în alte locuri. Nu există niciunde în România, nu am văzut nici afară, într-un oraș un loc unde să faci bungee jumping. Există pe podurile viaducte, dar nu într-un oraș. Nu există niciunde într-un oraș un loc unde să te dai pe o tiroliană de 200-300 m lungime. Am văzut chiar zilele trecute pe un site de prezentare acest gen de parcuri de aventură, inclusiv un huțul, cum spuneam noi pe vremuri, poți să faci inclusiv un huțul sub el, se pot face diverse chestiuni care să tenteze. Cel mai important lucru este că pui locul pe hartă, tinerii încep să mediatizeze , să-l marcheteze și să-l viralizeze și aduce atenție asupra orașului poate prin aceste elemente care, repet, dacă avem șansa să luam banii de la Bruxelles, nici măcar nu ne costă pe noi”, a declarat Nelu Popa.

leader board 728 x 90 px

CITEȘTE ȘI: Se bate palma cu Barbălată! Maximum 150.000 de dolari pentru funicular!

Primarul Reșiței nu-și face griji în privința vreunui refuz din partea unei instituții pentru că, spune el, nu este vorba despre sporturi extreme, iar accesul se va face după un program bine stabilit. „Sporturi extreme e un pic exagerat, să te dai pe o tiroliană și să-l consideri un sport extrem – exagerat, să faci bungee jumping la fel – exagerat. Sporturi extreme înseamnă altceva, înseamnă să te duci să schiezi fără pârtie de schi, să faci jet ski, să faci alte nebunii. Va fi un fel de parc de aventură, dacă doriți, dar care folosește un element structural industrial istoric, îi dă o nouă perspectivă”, mai spune Nelu Popa.

„Și la Paris, turnul Eiffel este în mijlocul orașului, are un program de funcționare între anumite ore, după aceea se fac niște calcule de câte persoane pot urca, se face in and out, primul intrat, primul ieșit și așa mai departe. Dacă, de exemplu, se constată, din punct de vedere tehnic, că acest ansamblu poate găzdui 500 de oameni, la 500 de oameni se oprește accesul până când încep să iasă și se fixează o regulă”.

Pentru a putea funcționa, noul parc de aventură va avea nevoie de autorizație de construcție de la Primăria Reșița, aviz de la Agenția de Protecție a Mediului, dar și de la Apele Române. Desigur, pe listă sunt incluse și firmele care gestionează furnizarea de utilități publice: apă, curent, energie electrică. Nu în ultimul rând, totul va fi posibil după ce proiectul va primi finanțare printr-o inițiativă a Uniunii Europene – Urban Innovative Actions.

CITEȘTE ȘI: Bungee jumping, tiroliană și promenadă pe funicular! 5 milioane de euro pentru un proiect „inovativ, îndrăzneț, creativ”!