Plăţi secrete şi angajări suspecte în mandatul lui Ciobanu! Mălăiescu îi numără zilele!

Primarul orașului Oțelu Roșu îl acuză pe directorul SC Aquacaraș SA că nu există transparență decizională la operatorul județean de apă. Luca Mălăiescu spune că sumele foarte mari cheltuite din creditul de 6 milioane de euro, pentru care a girat Consiliul Județean Caraș-Severin, ar fi trebuit să fie aprobate de Consiliul de Administrație al societăţii, care însă nu este convocat aproape deloc.

„Din ce am înțeles, și nu e normal că nu ni se oferă lămuri, s-au achitat lucrările restante, datoriile la constructorii care au avut lucrări realizate la Aquacaraș, ceea ce nu e un lucru rău. Dar, din informațiile pe care le dețin, și nu cred că sunt informații eronate, conform statutului societății, directorul nu poate să facă plăți mai mari decât un anumit plafon fără acordul Consiliului de Administrație. Mai mult decât atât, nu se pot face aceste plăți decât cu acordul acționarilor, adică al consiliilor locale, și ei au achitat din acești bani aproape 2 milioane de euro! Eu am mai întrebat pe cei din Consiliul de Administrație, unde avem fiecare reprezentanți, dacă cunosc situația și ei au spus că nu știu nimic”, declară Luca Mălăiescu, primarul orașului de pe Valea Bistrei.

Edilul a mai menționat că va solicita un raport de activitate pe ultimele 6 luni , pentru a vedea exact cum s-au cheltuit banii la Aquacaraş, societatea condusă de directorul Nicolae Miu Ciobanu.

leader board 728 x 90 px

„Nu cred că poate cineva să doarmă liniștit când știi că s-a girat cu bugetul Consiliului Județean pentru a se obține creditul pentru Aquacaraș! Eu îl admir pentru curaj pe președintele Hurduzeu… Mai mult decât atât, tot din informațiile pe care le am – pentru că, de aia spun, nu e corect să aflu informații pe alte căi, pentru că sunt primarul orașului Oțelu Roșu, Consiliul Local Oțelu Roșu este acționar, există un consiliu de administrație unde fiecare Primărie și-a pus reprezentanți, nu sunt de acord să mergem pompieristic – ei au venit cu plafonul de salarizare că fac reduceri de personal ca să economisească din bani. Foarte bine, dar am aflat că, față de ce s-a plătit înainte ca fond de salarii, s-a economisit în jur de 80.000 de lei pe lună, am aflat acum o lună și ceva, și de atunci s-au făcut angajări cu salarii de 10.000 de lei!… Şi atunci, ce am rezolvat? S-au dat afară oameni specialiști în domeniu, unii dintre ei cu vechime, și plafonul de salarizare lunar este tot acolo!”, menționează Luca Mălăiescu.

Edilul din Oţelu Roşu a purtat discuții cu toți primarii de orașe din județ pentru a lua măsuri împotriva ignoranței conducerii Aquacaraș, a ţinut să sublinieze primarul orașului de pe Valea Bistrei.

CITEŞTE ŞI: Directorului Ciobanu i s-a înfundat la Caransebeş! „A fugit ca un borfaş!“