Senatorul Marcel Vela: „Solicit public demisia de onoare a ministrului Carmen Dan“

Demisia ministrului Carmen Dan constituie o urgenţă naţională, este de părere senatorul PNL Ion Marcel Vela, președintele Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Senatul României.

Marcel Vela anunţă că ministrul Carmen Dan nu a transmis Raportul MAI cu privire la abuzurile din 10 august, solicitat oficial încă din data de 24 august.

„Având în vedere declarațiile prefectului Capitalei din 27 august de la Senat, cele din 30 august de la o terasă din București și anunțul recent al Primarul General al Capitalei cu privire la minciunile din 10 august, este evident că PSD dorește ascunderea adevărului. Celor care au adus abuzul la rang de normalitate în politica românească, le aduc aminte că această Comisie pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, cât și Ministerul Afacerilor Interne nu sunt ale PSD sau a lui Carmen Dan, sunt doar ale României, indiferent cum se numesc politicienii care conduc vremelnic ministere sau comisii. 

În consecință, solicit public demisia de onoare a ministrului Carmen Dan pentru întreaga sa activitate din fruntea Ministerului Afacerilor Interne și, în special, pentru ce s-a întâmplat în 10 august, când au avut de suferit români nevinovați, imaginea MAI și a României în plan extern“, transmite senatorul Marcel Vela, președintele Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Senatul României.

Senatorul PNL de Caraş-Severin ţine să îi aducă aminte ministrului Carmen Dan că, pentru a salva imaginea MAI, un liberal a demisionat din aceasta funcție atunci când din cauza condițiilor atmosferice s-a prăbușit un avion în Munții Apuseni, fara a fi domnia sa pilot sau controlor de trafic aerian.

În acelaşi mesaj public, Marcel Vela mai subliniază că, până în prezent, Biroul Permanent al Senatului nu a comunicat Comisiei pentru Apărare de ce nu a aprobat solicitarea PNL de a avea activitate încă din data de 13 august pentru a afla ce s-a întâmplat la protestul din 10 august.

„Ședința Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din data de 27 august a fost boicotată de senatori ai PSD“, mai aminteşte Vela, care anunţă totodată că a convocat o altă ședință, afișată oficial pe site-ul Senatului, pentru marți, 4 septembrie, în vederea audierii prefectului capitalei, comandantului jandarmilor și ministrului Carmen Dan.