Reșița botanică! „Nu punem platani în tot orașul”

Controversatul platan nu va crește în toate zonele Reșiței, chiar dacă Primăria are în plan sădirea unor arbori ornamentali în mai multe părți ale orașului. Există numeroase specii avute în vedere, așadar, o plimbare de la un capăt la altul al Reșiței ar putea coincide în viitor cu o plimbare într-o grădină botanică.

Unele spații verzi dispar pentru a face loc unor noi parcări, în timp ce alte spații verzi se dezvoltă. Așa se face că, de-a lungul Bârzavei, pe un mal, dar și pe celălalt se văd deja rezultatele. Și lucrurile nu se opresc aici, promite primarul Nelu Popa. „Nu o să punem platani în tot orașul. Vă dau o veste bună: de exemplu acum, vizavi de Lidl și Kaufland vom pune magnolii și arbore lalea, 60 de bucăți. Cu platanii mergem pe partea aceasta până la locomotive și o să încercăm după aceea în alte zone să luăm alte specii, aveam vreo 5-6 specii în discuție, arțar canadian și așa mai departe”.

Primarul Reșiței a ținut să-i liniștească și pe cei care îl acuză că taie copacii din oraș: „Nu tăiem copaci, ci o să mai plantăm copaci, cel puțin dublul celor care sunt acum”.

leader board 728 x 90 px

CITEȘTE ȘI: Un platan, cât un salariu minim! Primăria Reșița mai cumpără 170!