Se bate palma cu Barbălată! Maximum 150.000 de dolari pentru funicular!

Consilierii locali au votat astăzi demararea negocierilor cu omul de afaceri Costel Ciobanu – Barbălată pentru achiziționarea funicularului de calcar, dar la un preț care să nu depășească valoarea la care a fost evaluat de specialiști.

Înainte ca proiectul inițiat de primarul Nelu Popa să primească votul tuturor consilierilor locali prezenți la ședința ordinară de astăzi, edilul-șef a prezentat noi argumente pentru achiziționarea obiectivului. Popa a lansat mai întâi un avertisment: „Am văzut sute de copii mergând pe plasa de protecție a funicularului! Am fost ușor întristat că nu s-a votat proiectul data trecută. Orice dramă se întâmplă, proprietarul nu e culpabil! Sunt acolo panouri de informare că e proprietate privată și că e periculos să traversezi. Nu putem să facem cum au făcut predecesorii noștri, trebuie să ne asumăm”.

Primarul a expus apoi planul pentru introducerea acestui funicular, unic în România și în toată Europa, într-un circuit turistic. La pachet cu furnalul din curtea TMK! „Suntem în discuții avansate pentru demararea studiului de fezabilitate. Proiectanții au o sugestie, să facem calea de producție a oțelului, să mergem pe acest funicular și să ajungem la furnal, să parcurgem tot traseul producerii oțelului. E un proiect inovativ, care va crea valuri”, a explicat primarul Reșiței.

leader board 728 x 90 px

Legat de riscuri, Popa îi liniștește pe consilierii locali PSD, dar și pe reșițeni. Nu se pune problema ca municipalitatea să achiziționeze doar un mastodont de fier pe care să mai și plătească o sumă deloc mică. „E aceeași valoare la care a fost achiziționat de actualul proprietar de la TMK. Dacă nu se poate accesa proiectul îl tăiem și tot ieșim în câștig. Există însă și varianta obținerii de fonduri norvegiene, elvețiene și chiar japoneze”, a mai precizat Nelu Popa.