UPDATE: Neînțelegere politică pentru Miss Boboc în Clisura Dunării

Balul Bobocilor a devenit motiv de supărare la Liceul Tehnologic din Clisura Dunării. Asta după ce elevii au refuzat o sponsorizare de 3.000 de lei. Întreaga poveste are iz politic.

Vizați sunt cei doi manageri ai firmei Auto Alex, frații Adrian și Alin Torma. Aceștia spun că după 15 ani în care firma pe care o dețin a fost solicitată să sponsorizeze tradiționalul eveniment Miss Boboc, au decis ca și anul acesta să facă același lucru, oferindu-le organizatorilor suma de 3.000 de lei, cu următoarele dorințe: să poată afișa un banner publicitar pentru firma Auto Alex și să aibă loc în juriu pentru unul dintre cei doi manageri. Supărarea lor pleacă de la faptul că regulile s-au schimbat pe parcurs.

“Ne-am gândit că sponsorizarea noastră va fi de bun augur, mai ales că anul acesta invitatul special este chiar artistul Connect-R, dar, din păcate, de această dată managerii firmei Auto Alex au fost puși într-o situație jenantă. S-a întâmplat ca sponsorizarea să le fie întoarsă de către elevi din motive de frică, aceștia fiind puși sub teroare de către conducerea liceului. Gurile rele se fac auzite cu amenințarea că “sponsorii nu vă vor ajuta la bac”, elevii temându-se că vor fi “pedepsiți” la examenul de bacalaureat. Circulă vorba precum că, din motive politice, cunoscute de către toți, Torma Adrian nu ar fi fost dorit în juriu, acest lucru încălcând una din clauzele contractului, care, ciudat este că, inițial, a fost semnat de către directorul liceului, domnul Vlad Dumitru, ca apoi, să intervină “alții mai mari ca el” și să respingă binele oferit de către firma Auto Alex”, se arată într-un comunicat de presă transmis de cei doi manageri redacției www.expressdebanat.ro.

VEZI AICI DOCUMENTUL!

Ce spune conducerea instituției?

Contactat telefonic, directorul liceului spune că povestea ar avea o cu totul altă variantă. “Nu se pune problema că le refuzăm banii, așa cum spun domniile lor. Dimpotrivă, îi acceptăm din toată inima, să nu se interpreteze greșit. Problema este că elevii au fost condiționați de prezența în juriu a sponsorilor, ori nu pot accepta acest lucru pentru că dacă punem un sponsor în juriu trebuie să îi punem pe toți. Dumealui (n.r. Adrian Torma) poate să ne dea banii, dar fără să pună condiții”, a spus directorul Vlad Dumitru.

În ce privesc presiunile asupra elevilor, acesta a declarat că liceenii sunt organizatori, iar acțiunea le aparține în totalitate. Nu e normal ce face el (n.r. Adrian Torma), pentru că singurii tracasați din acest scandal sunt elevii. În plus, potrivit regulamentului, juriul este format din 10 membri. 6 dintre aceștia sunt deja foști miss și mister boboc. Unde mai pui profesorii și așa mai departe?! Dacă am fi pus un sponsor în juriu, ar fi vrut să vină și alții, repet, a adăugat Dumitru.

Mesaj către director

Managerii firmei susțin, totuși, că directorul este manipulat și tocmai de aceea au adresat câteva rânduri instituției de învățământ. “Dragă instituție de învățământ, acest contract a fost făcut între Auto Alex și liceu, nu între un partid politic și liceu. Să nu politizăm tradiția școlii. Să nu semănăm în sufletul elevilor teroare. Mai târziu ce vom culege de la ei?” În ce îi privește pe elevi, frații Torma le transmit că sponsorizarea este încă valabilă, întrucât sprijină Liceul “Clisura Dunării”, pe care l-au mai ajutat și în trecut cu echipamente sportive.

UPDATE 1 – Cum se vede conflictul din Primărie?

Materialul publicat de www.expressdebanat.ro i-a atras atenția primului om din oraș, Matei Lupu, care a vrut să facă o serie de precizări. “Nu este firesc să le impună condiții elevilor. Ei sunt oameni normali, la fel ca toți ceilalți, chiar dacă au ales să facă politică. Au o gândire imatură pentru un politician. Odată ce alegi să faci politică, trebuie să gândești global, la nivel de oraș, județ sau țară. În niciun caz să nu te gândești la propria persoană și la un bal al bobocilor pe care, până la urmă, copiii îl organizează. Cu dragă inimă îi aștept la mine dacă sunt hotărâți să facă politică, pentru că am să le dau câteva sfaturi. În primul rând, vreau să le arăt cum să gândească pentru oraș”, a declarat în această dimineață, Matei Lupu, primarul orașului Moldova Nouă.

Comments

  1. svd says:

    domnul VLAD DUMITRU….este si normal sa puna conditii cand te sponsorizeaza cineva….nu ca nu ti-ar place sa o tragi la masea putin ca deaia ti-ai pierdut un papuc.aici e devina mistretzul de PRIMAR Lupu Matei…..dar lasa ca nu mai iese el primar in orasul asta. SUNTEM SATUI DE CORUPTIE SI DE PSD.

  2. sasha says:

    Sunt foarte sigur ca domnii Torma au nevoie de sfaturile lui Lupu. Poate ii invata cum se construieste o casa din salariu de primar sau cum firma sotiei sa presteze servicii de transport Primariei ani de zile la rand(un contract atribuit fara licitatie sau cu o licitatie trucata).

    In rest sanatate la toata lumea. Poate ne scapam odata de acest nemernic!!!!