Naidăşul a schimbat macazul. Liberalul Marius Pohanka preia mandatul la sfârşitul săptămânii

Ieșit triumfător în urma alegerilor locale din 27 septembrie, liberalul Marius Pohanka, cel care l-a avut ca principal adversar pe social-democratul Tiberiu Vincu, edil al comunei Naidăș din 2012, se pregătește să depună jurământul pentru primul său mandat la cârma comunității cărășene, ceremonia de învestire în acest sens fiind programată să aibă loc la sfârșitul săptămânii.

Despre cum a decurs procesul electoral, dar mai ales ce anume i-a determinat pe alegători să-i acorde votului încrederii și să opteze pentru schimbare, fostul șef al DRDP Timișoara pe sectorul Moldova Nouă-Grădinari a explicat pentru expressdebanat.ro:

„Atunci când m-am în scris în această luptă, mi-am spus: cum o vrea Dumnezeu. Le-am explicat oamenilor ce vreau să fac pentru ei, care sunt planurile mele pentru dezvoltarea comunității. Au avut încredere în mine și au demonstrat că se poate! Felul meu de a fi, de a mă exprima și faptul că am gândit totul pe termen lung cred că i-a convins pe cetățeni. Referitor la procesul electoral, nu se poate discuta despre existența unor nereguli. Le mulțumesc celor care au avut încredere în mine, iar, împreună, vom face ca lucrurile să funcționeze”.

leader board 728 x 90 px

Chiar dacă nu-i stă în caracter să comenteze la adresa fostei administrații, Marius Pohanka spune că vrea o comunicare transparentă cu cetățenii, dialog care le-a lipsit până acum localnicilor: „Nu sunt omul care să critice vechea administrație! Îmi doresc o legătură mai bună cu oamenii din punct de vedere al comunicării. Legat de viitoarele proiecte, pot să vă spun că infrastructura în comuna noastră este una bună, în proporție de peste 90%. Urmează canalizarea, racordarea la apă și, sigur, proiectele pe care le vom iniția pentru cetățeni. Tot ceea ce vreau este să pun interesul cetățeanului pe primul loc”.

Deși ceremonia de învestire va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni, proaspătul edil nu a dorit să divulge cine va ocupa scaunul de viceprimar, semn că încă se negociază la acest capitol.

Cu ocazia alegerilor locale de la finele lunii septembrie, PNL a obținut un număr de trei mandate în cadrul Consiliului Local, în timp ce: PSD, Pro România, PMP, Partidul Verde, Uniunea Sârbilor și Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat au bifat, fiecare, câte un mandat.