Ion Chisăliță așteaptă învestirea în funcția de primar al orașului Moldova Nouă

Se configurează sfârșitul epopeii alegerilor din orașul de la malul Dunării, după ce Judecătoria Moldova Nouă a validat rezultatul alegerilor pentru funcția de primar, alegeri desfășurate spre sfârșitul lunii ianuarie.

La mai bine de patru luni de când orașul aparținător Clisurii Dunării a funcționat fără primar, fără viceprimar și fără consiliu local, după o serie întreagă de răsturnări de situație la instanțele judecătorești, în sfârșit, în urma reluării procesului electoral, desfășurat în data de 24 ianuarie, scaunul de edil a fost ocupat, în urma unei victorii categorice, de către liberalul Ion Chisăliță.

banner maxagro

Zilele trecute, Judecătoria Moldova Nouă a admis cererea formulată de câștigătorul alegerilor și a dispus validarea acestuia în funcția de primar al UAT-ului de la Dunăre în dosarul cu nr. 85/261/2021. Respectiva hotărâre a avut termen de apelare de două zile de la afișare. Se pare că aceasta nu a fost contestată, victoria din 24 ianuarie fiind astfel consimțită în mod legal.

În următoarele zile va avea loc ședința festivă de învestire a primarului liberal, cel mai probabil în prezența prefectului Cristian Gâfu, având în vedere că la nivelul orașului nu este constituit consiliul local.

tmc 640