Municipiului Caransebeş îi prieşte concediul lui Felix Borcean! În lipsa primarului, aleşii liberali au intrat în vistieria urbei!

Ștrandul Tineretului din Caransebeş a fost subiect de discuție şi în cadrul şedinței de azi a Consiliului Local, convocată „de îndată“ de conducerea Primăriei municipiului, în absenţa primarului. Consilierul local Gavrilă Ardelean l-a acuzat pe juristul instituţiei că nu cunoaște caracterul „de îndată” al unei ședințe: Unde era urgența acum?

În absența primarului Felix Borcean, aflat în concediu de odihnă, viceprimarul Marius Isac, desemnat și președinte de ședință în luna iulie, când consilierii PSD au părăsit sala de ședințe, a supus la vot două puncte aflate pe ordinea de zi. Unul dintre ele face referire la compartimentarea şi modernizarea bazinului olimpic, precum și realizarea unei construcții provizorii cu destinație de terasă. Pentru aceste investiţii, Primăria Caransebeș scoate din bugetul urbei 525.000 de lei, bani care, după declarațiile primarului Felix Borcean din luna iunie, ar fi trebuit achitați anul viitor către firma care efectuează lucrările la ştrand.

CITEŞTE ŞI: Ștrandul Tineretului se deschide în iulie! Lucrările de modernizare se plătesc la anu’!

Cum era de așteptat, grupul PSD s-a abținut la aprobarea listei de investiții din bugetul urbei, dintr-un motiv foarte simplu, spune consilierul social democrat Florin Bogdea.

„Ne-am ridicat din sală atunci când a fost vorba de investiții la ștrand, nu pentru că nu am fi de acord, ci pentru simplul fapt că noi considerăm că nu s-a făcut o licitație pe SEAP, ci s-a atribuit contractul direct, nu au avut autorizație de construcție și nu era oportun ca să fie modernizat ștrandul în plin sezon de vară. Aceste lucrări se fac din timp și nu cu prețuri supraevaluate. Și acum nu am fost de acord să se dea banii la ștrand din două motive simple: 1, s-a spus că se lucrează anul acesta, o parte din lucrări și se plătește anul viitor; și 2, pentru că nu vedem urgența lucrărilor din motiv ce vara e pe final. Din punctul nostru de vedere, era mai oportună o investiție în școlile din Caransebeș pentru reabilitarea și modernizarea lor, pentru că anul școlar bate la ușă și este nevoie de un spațiu adecvat pentru desfășurarea orelor de curs”, ne-a declarat Florin Bogdea, liderul grupului PSD din Consiliul Local Caransebeș.

În final, majoritatea liberală a adoptat proiectul de hotărâre. Astfel, suma de 525.000 de lei va fi achitată anul acesta, nu în 2018, aşa cum anunţa primarul Felix Borcean în urmă cu două luni! Municipalitatea liberală dovedeşte, prin votul de azi, că bugetul Caransebeşului nu este atât de sărac precum anunţa la începutul anului primarul Felix Borcean.

CITEŞTE ŞI: Reabilitarea Ștrandului Tineretului, o investiție exagerată?! Consilierii locali PSD, convinși că obiectivul nu va primi autorizație de funcționare!