Reabilitarea Ștrandului Tineretului, o investiție exagerată?! Consilierii locali PSD, convinși că obiectivul nu va primi autorizație de funcționare!

Ștrandul Tineretului din Caransebeș, un obiectiv care va fi deschis în două săptămâni, după spusele conducerii Primăriei Caransebeș, este subiect de dispută în Consiliul Local. Și asta nu pentru că grupul PSD nu-și dorește modernizarea ștrandului, ci pentru că investiția este exagerată și realizată în niciun caz în interesul cetățeanului, spun social-democrații.

Grupul PSD s-a opus aprobării regulamentului de organizare și funcționare al ștrandului și mai ales s-a opus aprobării documentației de arhitectură întocmită de PRO CASA Proiect SRL pentru realizarea lucrării de compartimentare a bazinului olimpic cu refacere acces, având o valoare de 524.111,70 de lei. Consilierul Daniel Isac a precizat că sunt bani aruncați pe ferească pentru că un ștrand nu-l amenajezi cu pavele care sunt puse de aceeași firmă din Lugoj preferențială, ci se amenajează cu iarbă și un covor de cauciuc deschis la culoare care nu atrage soarele și care este obligatoriu unei bune funcționări.

„Dacă un copil aleargă de la un bazin la altul, va aluneca cu siguranță, de aceea este nevoie de acel covor de cauciuc, nu au ce căuta pavele într-o zonă ca aceasta. De ce nu este un proiect tehnic al ștrandului, de ce doriți să aprobăm ceva ce deja s-a început în urmă cu peste 3 săptămâni, de ce nu ne-ați întrebat atunci? În fiecare an s-a investit în ștrand pentru două luni de folosință, acum iar aprobăm prețuri exorbitante pentru ceva făcut fără logică. Am avut o investiție de 100.000 de euro, acum iar peste 100.000 de euro, după aia ce urmează?”, întreabă Isac.

„Noi nu dorim să ne dați amănunte despre proiectul tehnic, noi vă întrebăm dacă există proiect în momentul de față”, a întrebat consilierul Florin Bogdea. Răspunsul inginerului Ion Gheorghe Ștefan, șeful SPIR (Serviciul Public de Întreținere și Reparații) a fost: „NU, este în lucru și se face în același timp cu începerea lucrărilor pe porțiuni. Acum este vorba doar de proiect arhitectural de compartimentare a bazinului olimpic, acum dumneavoastră votați de principiu ceea ce se realizează”.

Daniel Isac a continuat cu acuzele și a spus că după atâta investiție nu se va primi autorizația de funcționare. „Știți ce veți face? Veți pune pavelele lui Gaidoș și nu veți primi autorizația și veți fi obligați să puneți covor de cauciuc care nu e mai mult de 70 de lei/mp, peste pavele”, a adăugat Daniel Isac consilier PSD.

„Noi am făcut o promisiune că vom inaugura acest ștrand la jumătatea acestei luni și ne vom ține de cuvânt. Eu am înțeles explicația domnului Ștefan, la fel cum s-a procedat și în cazul altor proiecte, este un lucru așteptat de cetățeni și ca în orice lucru așteptat de cetățeni văd că se găsește în rândul consilierilor PSD un inamic”, a declarat primarul Felix Borcean la finalul ședinței de Consiliu Local, în care foarte multe proiecte au fost respinse pentru că unul dintre consilierii PNL a fost absent și astfel, procedural, nu s-a constituit majoritatea la vot.