Ștrandul Tineretului se deschide în iulie! Lucrările de modernizare se plătesc la anu’!

La Caransebeș se fac investiții din bugetul anului viitor. Pentru că a picat deocamdată proiectul Aqua Parcului promis în campania electorală, primarul Felix Borcean consideră că este oportună dezvoltarea și modernizarea Ștrandului Tineretului. Peste 100.000 de euro este valoarea investiției, jumătate din lucrări fiind preconizate a se încheia anul acesta până la deschiderea ștrandului, iar restul vor fi efectuate anul viitor, până în luna mai, pentru ca cei care doresc să se răcorească în sezonul estival să aibă o alternativă la spațiile private din Caransebeș.

„Ștrandul va fi complet schimbat. Bazinul mare va fi separat în două părți, pe o parte se va scădea adâncimea apei la 1,2 m pentru copii și pe de altă parte va fi la 1,6 m cu o arie de relaxare la mijloc care va conține și o zonă de șezlonguri”, ne-a precizat primarul Felix Borcean.

leader board 728 x 90 px

Lucrările au început de câteva zile, pentru ca în prima jumătate a lunii iulie să fie deschis caransebeșenilor. Tot ceea ce se lucrează în acest an se va achita anul viitor, întreaga investiție fiind de aproape 110.000 de euro, spune Felix Borcean.

„Toate zonele bituminoase vor fi amenajate cu pavele de culoare deschisă pentru a nu fi încinse de soare, vor fi umbrele și șezlonguri pentru fiecare plătitor de bilet, vor fi amenajate terenurile de tenis cu piciorul, de volei și baschet. Nu știu dacă vom reuși în acest an să amenajăm și partea aceasta de agrement, dar cu siguranță la deschiderea ștrandului anul viitor va fi în forma pe care ne-o dorim”, a mai declarat primarul Felix Borcean.

Acesta a mai menționat că Ștrandul Tineretului se pretează ca o zonă de agrement foarte bună pentru vară și ar fi păcat să nu fie folosită, mai ales că firma din Lugoj care lucrează la modernizarea ștrandului va primi banii anul viitor, o condiție acceptată față de altă firmă din Caransebeș care nu a dorit această eșalonare.

Prețul biletului de intrare va fi între 10 și 15 lei tocmai pentru a păstra un standard al calității. Fiecare plătitor va primi la intrare o brățară cu cod de bare pentru a se evita diverse pierderi, iar Sectorul Piața Gugulanilor va rămâne în continuare administratorul ștrandului.