Montarea dispozitivelor pentru dezinfectant cu peripeţii la Moldova Nouă

Deși administraţiile publice locale au obligația de a achiziționa dispozitive pentru dezinfectant, recipiente care să se regăsească la fiecare scară de bloc în vederea limitării pe cât posibil a răspândirii COVID-19, dar și pentru înlăturarea oricărui risc cu privire la sănătatea oamenilor, în orașul de la malul Dunării, locatarii unei scări de bloc, unde există interfon, nu au binevoit să deschidă ușa celor de la Gospodăria Locală pentru a monta recipientul.

„La blocul opt, scara cinci, nimeni nu a vrut să deschidă ușa să putem monta dispozitivul pentru dezinfectant. Am avut această surpriză neplăcută. Cu siguranță, s-ar putea să se supere câțiva dintre locatarii de la blocul opt, scara cinci pentru că am avut curajul să spun acest lucru. Din păcate, dacă nu vom avea ușa deschisă, nu vom putea monta dispozitivul”, a explicat primarul Adrian Torma.

Până la mijlocul acestei săptămâni, un număr de 116 dispozitive pentru dezinfectant au fost montate la scările de bloc din Orașul Nou și Boșneag urmând ca demersul să fie continuat până când toate cele 180 de scări de bloc de pe raza orașului Moldova Nouă vor fi prevăzute cu astfel de recipiente.

„Au venit toate dispozitivele. Începând de astăzi, colegii de la Gospodăria Locală vor continua operațiunea de montare a recipientelor și tot de astăzi va fi pus dezinfectantul în dispozitivele montate. Fac un apel către dumneavoastră să le îngrijiți, să le protejați. Nu o spun cu răutate, ci constatând anumite lucruri”, a mai transmis edilul.