Scade numărul persoanelor aflate în autoizolare la Moldova Nouă. Deocamdată, fără cazuri confirmate de coronavirus

În orașul de la malul Dunării, numărul celor aflați în izolare la domiciliu a înregistrat o scădere. Potrivit edilului Adrian Torma, actualmente, pe raza UAT-ului, „40 de cetățeni sunt în autoizolare”, însă această cifră ar putea crește din nou în zilele următoare, întrucât deja există persoane care au revenit acasă în contextul Sărbătorilor Pascale.

„În acest moment, undeva la 40 de cetățeni sunt în autoizolare. Numărul lor a fost în scădere, dar a început să crească pentru că au mai revenit persoane din Anglia, Spania, oameni care își doresc să fie acasă de sărbători. Vă anunț pe cei care sunteți plecați în străinătate că, acum, dacă veți dori să reveniți acasă, în aceste momente, se intră direct în carantină instituționalizată. Deci, nu veți putea fi alături de cei dragi dumneavoastră. Vă îndemn și vă rog, la fel cum au făcut-o președintele țării, ministrul de Interne și mulți oameni implicați în lupta împotriva COVID-19, să rămâneți în străinătate. Evident că e greu! Acum cred că mai sănătos și mai înțelept este să rămânem fiecare în locul unde suntem în acest moment”, a ținut să transmită edilul-șef.

Deși, actualmente, Moldova Nouă nu are cazuri confirmate de coronavirus, totuși, primarul atrage atenția asupra faptului că nerespectarea măsurilor impuse de autorități ar putea oricând face ca situaţia să capete o altă turnură.

„Din fericire pentru noi, orașul Moldova Nouă, deocamdată, este într-o situație bună, dar asta o spun constatând situația de astăzi. Nu e obligatoriu ca peste o zi, o săptămână sau o lună să nu avem și noi surprize neplăcute la nivel de oraș. Totul ține de noi, de comunitate. Dacă regulile pe care le avem impuse de către Guvernul României și de către Comitetul pentru Situații de Urgență, atât cel de la nivel județean, cât și cel de la nivel local, vor fi respectate, cu siguranță, vom putea evita apariția îmbolnăvirilor, respectiv a decesurilor”.