Universitatea „Eftimie Murgu”: cel mai mare număr de studenți străini!

Deși departe ca distanță, Reșița este aproape de sufletul românilor de peste Prut. Anul acesta Universitatea „Eftimie Murgu” se laudă cu un număr record de studenți străini care au ales Reșița ca opțiune pentru a-și continua studiile.

Cu fiecare an în parte, universitatea reșițeană a avut grijă să lanseze interesul românilor de pretutindeni pentru studiile găzduite de „Eftimie Murgu”. Așa s-a ajuns ca anul acesta universitar să aducă pe băncile facultății peste 100 de studenți din Republica Moldova și din Serbia.

Avem cel mai mare număr de studenți străini din istoria Universității. Avem peste 100 de studenți străini din Moldova și din Serbia. Am primit alocate locuri pentru românii de pretutindeni. În momentul în care am preluat conducerea universității în primul mandant, în anul 2008, erau sub zece studenți, la ora actuală avem 110 studenți în universitate. Vrem să aducem și mai mulți în anii viitori”, a precizat pentru Express de Banat Doina Frunzăverde, rectorul universității.

Cum au ajuns aici

Chiar dacă se află la celălalt capăt al țării, moldovenii au ales Reșița datorită promovării intense a universității încă de pe băncile liceului, dar și datorită atenției deosebite pe care atât profesorii, cât și colegii lor de aici le-o acordă. „Foarte puțini studenți au cunoscut ce se întâmplă în vestul țării. Atunci când i-am vizitat, am organizat vizite în liceele din Moldova, am prezentat ofertele educaționale, universitatea și  încetul cu încetul studenții vin, chiar dacă este mult mai departe, și către Reșița. Asta, pentru calitatea învățământului și sunt mulțumiți și de serviciile studențești pe care le oferim. Dar eu cred că se adaugă și atenția pe care le-o arătăm, inclusiv Liga Studenților”, a mai adăugat rectorul universității. Liga Studenților a încercat să îi integreze pe cei din afara granițelor țării și să îi facă parte din colectiv. Așadar, aceștia au ajuns în conducerea organizației studențești, participă la diferite activități culturale sau de voluntariat, astfel încât au ajuns să se simtă la Reșița ca acasă.

Pentru toate acestea s-a ajuns ca Universitatea „Eftimie Murgu” să fie apreciată la nivelul organizației naționale a studenților din Republica Moldova. „În Organizația Studenților Moldoveni, este o organizație la nivel național, s-a discutat de foarte multe ori despre universitatea din Reșița și despre faptul că studenții moldoveni la Reșița se simt acasă”, explică Doina Frunzăverde.

Comments

  1. gigi says:

    Felicitari actualei conduceri a uemr in special dnei rector, uite ca se poate, cu implicare si multa daruire.