Şpăgarii de la Garda Financiară, fără serviciu!

Prinşi în flagrant cu mită în sediul unei firme din Caransebeş, Sebastian Zeicu şi Alin Doban au fost găsiţi vinovaţi şi condamnaţi de Tribunalul Caraş-Severin. Dosarul lor va ajunge însă pe masa magistraţilor de la Curtea de Apel Timişoara şi, posibil, pe cea a instanţei supreme.

 

Cei doi comisari ai Gărzii Financiare Caraş-Severin au fost condamnaţi pentru infracţiunile de luare de mită în formă continuată, săvârşită de către un funcţionar cu atribuţii de control, şi fals intelectual în scopul ascunderii comiterii infracţiunii de luare de mită. Zeicu, care a recunoscut totul din prima clipă, a primit trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de încercare de şase ani. În schimb, Doban, care a încercat să-şi dovedească nevinovăţia în ciuda probelor aflate la dosar, a primit o pedeapsă de trei ani închisoare cu executare.

Instanţa le-a interzis ambilor mai multe drepturi, printre care şi acela de a-şi exercita profesia. În plus, faţă de ambii a fost menţinută măsura preventivă prin care li se interzice să părăsească ţara până la rămânerea definitivă a hotărârii pronunţate în prezenta cauză.

Comments

  1. gigi says:

    Bravo, instantei!Asa sa pateasca cei care nu recunosc, desi faptele sunt evidente.Pentru minciuna eu i-as pedepsi si mai mult.Sa continui sa minti inseamna o ofensa la adresa instantei.