Şoferul care a ucis o tânără şi a lăsat un fotbalist infirm este rejudecat

Mihail Iacov Dumitrescu se bucură de libertate la mai bine de trei ani de la momentul în care a intrat cu BMW-ul, la 200 km/h, în Şcoala Generală 1 din Bocşa.

Tânărul care la momentul producerii accidentului avea 18 ani s-a întors în sala Judecătoriei Reşiţa pentru a fi rejudecat, ca urmare a deciziei Curţii de Apel Timişoara. În noaptea de 11 spre 12 mai 2010, în jurul orelor 2.00, Mihail Dumitrescu a gonit la volanul unui BMW pe Strada Republicii din Bocşa, din direcţia Timişoara spre Reşiţa, oprindu-se în zidul Şcolii Nr.1, zid pe care l-a dărâmat din cauza impactului violent. Consecinţele au fost tragice. Minodora Peia a decedat la numai 20 de ani, iar Sabin Tismonar şi-a pierdut un picior şi a spus adio carierei de fotbalist. Trimis în judecată, Dumitrescu a scăpat uşor, având în vedere infracţiunile pentru care a fost găsit vinovat: conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Judecătoria Reşiţa i-a aplicat bocşeanului o pedeapsă de trei ani închisoare cu suspendare sub supraveghere pe durata termenului de încercare de şase ani. În plus, alături de asigurator, a fost obligat la plata a peste 150.000 de euro, reprezentând daune morale şi materiale.

CITEȘTE ȘIA ucis cu 200 km/h, dar nu face puşcărie!

bocsa
Sentinţa Judecătoriei Reşiţa a fost atacată cu recurs, Curtea de Apel Timişoara casând sentinţa primei instanţe şi dispunând rejudecarea cauzei. Dumitrescu se bucură în continuare de libertate, în timp ce familiile pe care le-a norocit mai au mult şi bine de aşteptat până să fie despăgubite.