A ucis cu 200 km/h, dar nu face puşcărie!

Mihail Dumitrescu, tânărul din Bocşa care în urmă cu doi ani a dărâmat un zid cu BMW-ul pe care îl conducea, a omorât-o pe Minodora Pera, în vârstă de 20 de ani, şi l-a lăsat fără un picior pe Sabin Tismonar, e mulţumit cu decizia Judecătoriei Reşiţa.

Judecat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală gravă din culpă, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere, Mihail Dumitrescu şi-a recunoscut faptele cu seninătate. A urcat beat la volan, deşi nu avea permis şi a apăsat acceleraţia la maximum. A provocat o adevărată tragedie, dar scăpat ieftin.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

 

Judecătoria Reşiţa l-a condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe durata termenului de încercare de şase ani, perioadă în care tânărului i s-a interzis să conducă vreun autovehicul. În schimb, Dumitrescu trebuie să plătească, alături de asigurator, o adevărată avere cu titlu de daune morale şi materiale. Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa i-a cerut 12.000 de lei, Aquacaraş, 5.600 lei, Şcoala cu clasele I-VII nr. 1 Bocşa, 9.000 lei. Instanţa a admis în partea acţiunile civile formulate de părţile civile Pera Opriţa şi Pera Petru Florin şi l-a obligat la plata a câte 30.000 euro pentru fiecare parte civilă. Alţi 25.000 de euro trebuie să-i plătească lui Tismonar, bărbatul care a rămas infirm.

 

Familia fetei care a murit în accident spune că banii nu îi pot alina suferinţa şi a făcut recurs, cerând trimiterea lui Dumitrescu în puşcărie.

 În noaptea de 11/12.05.2010, în jurul orelor 02.00, poliţiştii rutieri a fost solicitaţi să intervină la producerea unui accident rutier produs pe raza oraşului Bocşa. În urma cercetării la faţa locului s-a constatat că în timp ce Mihail Dumitrescu conducea un autoturism pe strada Republicii din Bocşa, din direcţia Timişoara spre Reşiţa, din cauza vitezei a pierdut controlul vehiculului şi a intrat în coliziune cu zidul unui imobil, Ancuţa Cărbunaru, purtător cuvânt IPJ Caraş-Severin

banner 970 x 250