Judecător, exclus din magistratură!

Avocata Maria Cerasela Niţu a ajuns în puşcărie după ce a aranjat mai multe procese cu magistraţi de la Judecătoria Bozovici. Acum e rândul judecătorilor să plătească!

La solicitarea Comisiei de disciplină, Secţia pentru judecători în materie disciplinară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât astăzi excluderea din magistratură a lui Lucian Popuţi, judecător în cadrul Judecătoriei Oraviţa, fost preşedinte al Judecătoriei Bozovici înainte ca aceasta să fie desfiinţată. Popuţi a fost găsit vinovat de încălcarea prevederilor legale referitoare la declaraţiile de avere, declaraţiile de interese, incompatibilităţi şi interdicţii privind judecătorii şi procurorii, dar şi a unui alt articol, referitor la intervenţii pentru soluţionarea unor cereri, pretinderea sau acceptarea rezolvării intereselor personale sau ale membrilor familiei ori ale altor persoane, altfel decât în limita cadrului legal reglementat pentru toţi cetăţenii, precum şi imixtiunea în activitatea altui judecător sau procuror.

“În acţiunea disciplinară cu care a fost sesizată, Secţia a reţinut că domnul judecător Popuţi Lucian Mihai în calitatea de preşedinte al Judecătoriei Bozovici a acordat consultaţii juridice unei persoane pentru formularea unei plângeri contravenţionale, ce a fost înregistrată pe rolul Judecătoriei Bozovici, iar, ulterior, judecătorul i-a prezentat acelei persoane strategii pentru tergiversarea procedurii judiciare, toate acestea constituind manifestări de natură să afecteze imparţialitatea sau prestigiul justiţiei”, se arată într-un comunicat al CSM. Mai mult decât atât, s-a reţinut că persoana care dorea să formuleze plângerea convenţională a semnat-o chiar în biroul judecătorului, după orele de program normal de lucru.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Hotărârea Secţiei pentru judecători în materie disciplinară poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la  Completul de 5 Judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

 

Foto: stiridinbanat.ro

banner 970 x 250