A vrut să dea o ţeapă de 40.000 de euro din şpaga pentru judecătorul Cătălin Şerban!

Directorul Moldomin a primit patru ani şi jumătate de închisoare după ce l-a dat pe mâna procurorilor DNA pe vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara. Tot el a vrut să-i tragă pe sfoară şi pe reprezentanţii MINECO!

Dosarul şpăgii plătite judecătorului Şerban pentru ca RTZ & Parteners IPURL Cluj-Napoca să rămână administrator judiciar la SC Moldomin Moldova Nouă şi MINECO AG să poată valorifica activele companiei miniere a scos la iveală faptul că Iacob Chişărău ar fi băgat bani frumoşi în buzunar în cazul în care nu ar fi intervenit DNA-ul. Din interceptările făcute de procurorii anticorupţie reiese că directorul Moldomin le-a pretins reprezentanţilor MINECO suma de 100.000 de euro, bani plătibili în două tranşe, pe care i-ar fi cerut judecătorul Cătălin Şerban pentru a soluţiona favorabil cele două dosare aflate pe rolul Curţii de Apel Timişoara.

Prins cu banii în buzunar în timp ce se îndrepta spre Timişoara, Chişărău a acceptat să-i însceneze un flagrant judecătorului Şerban, sperând că va scăpa mai ieftin. Tot atunci acesta s-a dat de gol cu privire la suma de bani ce-i era destinată magistratului, mult mai mică decât cea cerută reprezentanţilor MINECO. “Învinuitul Chişărău a înţeles să formuleze un denunţ împotriva judecătorului Şerban Cătălin din cuprinsul căruia reiese că magistratul i-ar fi pretins pentru soluţionarea favorabilă a două dosare civile aflate pe rolul Curţii de Apel Timişoara suma de 60.000 de euro”, au reţinut procurorii anticorupţie. Cu alte cuvinte, la judecătorul Şerban ar fi trebuit să ajungă 60.000 de euro, restul de 40.000 rămânându-i, cel mai probabil, lui Chişărău. Asta în ciuda faptului că el se plângea reprezentanţilor MINECO de faptul că nu ar câştiga nimic din toată “afacerea”. “N-am niciun ban de aici, am numai pierdere de timp”, explica Iacob Chişărău. Pare să nu fi fost deloc aşa!

banner 970 x 250
tm4ua media express de banat (100x1000px)