Şpăgarii de la Hyperion vizionează înregistrările făcute de DNA!

Profesorul de drept şi coordonatorul Centrului Tutorial Caransebeş al Universităţii Hyperion, prinşi în flagrant luând mită de la studenţii care susţineau examenul de licenţă, încearcă de doi ani să-şi demonsteze nevinovăţia.

Eugen Tacotă, studentul caransebeşean care a adunat câte 1.500 de euro de la 35 de colegi de-ai săi pentru a aranja cu profesorul bucureştean Gheorghe Stancu examenul de licenţă, a recunoscut totul în faţa instanţei, a fost condamnat şi şi-a ispăşit deja pedeapsa. Profesorul Universităţii Hyperion şi Nicoleta Gumă (foto), coordonatorul Centrului Tutorial Caransebeş, neagă însă orice faptă de corupţie şi se judecă în continuare la Tribunalul Dolj. Avocaţii acestora propun tot felul de probe în apărarea celor doi inculpaţi. Instanţa a admis ca fiind utilă şi concludentă pentru justa soluţionare a cauzei vizionarea înregistrărilor video făcute de procurorii anticorupţie.

Tribunalul Caraş-Severin, instanţă la care s-a aflat iniţial dosarul licenţelor pe şpagă, va trimite suporturile optice care conţin înregistrările şi interceptările audio-video efectuate în cauză. Vor fi vizionate în sala de judecată înregistrările ambientale efectuate în luna aprilie 2010 de martorul Birău Florin, secvenţele surprinse la data de 18.06.2010 în incinta Muzeului Judeţean de Etnografie, dar şi imaginile din restaurantele Eden şi Armando. Totodată, vor fi vizionate înregistrărilor video efectuate la data de 10.06.2010 cu ocazia deplasării Nicoletei Gumă la Bucureşti.

banner 970 x 250
tm4ua media express de banat (100x1000px)