Moldova Nouă, un exemplu pentru localitățile din Caraș-Severin! Orașul de la malul Dunării știe cum să rezolve problema câinilor de pe străzi! [FOTO]

Cea de-a doua campanie de sterilizare a câinilor din orașul Moldova Nouă a ajuns la final. Inițiatorii acesteia se declară mulțumiți de numărul animalelor sterilizare și așteaptă ca, după această campanie, posesorii de animale să conștientizeze riscul pe care-l reprezintă înmulțirea populație canine pe străzile din orașul de la malul Dunării.

Moldova Nouă este unul din puținele orașe din județ unde organizațiile pentru protecția animalelor și autoritățile locale au pus umărul împreună la demararea unor campanii de informare și sterilizare a câinilor cu sau fără stăpân. Această strânsă colaborare a dus la organizarea celei de-a doua campanii de sterilizare a patrupedelor în orașul de pe Clisura Dunării. În urma acestei acțiuni, au fost sterilizate 104 animale, dintre care 20 de pisici – doi masculi și 18 femele – și 84 de câini – 65 de femele și 19 masculi. Din cele 65 de femele sterilizate în această campanie, 20 de femele erau gestante. Un calcul simplu demonstrează că cele 20 de femele gestante, dacă ar fi fătat acei pui, cu o medie de 4 pui, pe străzile din Moldova Nouă ar mai fi apărut în perioada următoare încă 80 de câini nedoriți, care, la rândul lor, ar fi contribuit în viitor la înmulțirea exponențială a populației canine de pe străzile orașului de la malul Dunării. După această a doua acțiune în orașul Moldova Nouă, în total, au fost sterilizate 208 animale.

„Constatăm, prin comparație cu situațiile din alte orașe în care nu s-au organizat astfel de campanii, ca în Moldova Noua s-a diminuat extrem de mult numărul puilor fătați în cursul acestui an, făcând ca numărul total al animalelor de pe străzi să stagneze în cursul anului sau chiar să scadă. Dorim să readucem în atenție autorităților că în aplicarea planului de gestionare a populației canine, parametrii și indicatorii la care ne raportam nu sunt furnizați de către alte localități din județul Caraș-Severin, întrucât nu avem exemple de bune practici în județ, ci la localități care într-adevăr pot furniza un model eficient de gestionare a populației canine (Beiuș, Pâncota, Carei sunt doar câteva exemple)”, este concluzia organizatorilor campaniei de sterilizare a populației canine din Moldova Nouă.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157674768174230″]

Vă reamintim că această campanie a fost organizată de o echipă de voluntari din orașul de la malul Dunării, cu sprijinul Primăriei Moldova Nouă și în colaborare cu SOS Dogs Romania, fondurile pentru aceste sterilizări fiind obținute din donații, intervențiile făcute în timpul acestei campanii fiind gratuite.

Următoarea campanie din anul 2016 va viza exclusiv microciparea și înregistrarea câinilor îngrijiți pe lângă gospodăriile locuitorilor orașului Moldova Nouă, în conformitate cu Legea 258/2013.

CITEȘTE ȘI:

Gata cu actele de cruzime împotriva animalelor! Moldova Nouă acționează civilizat!

Moldova Nouă dă o lecţie Reşiţei! Sterilizare şi… locuinţe pentru câinii fără stăpân!

MOLDOVA NOUĂ. Sterilizări gratuite pentru câini și pisici cu stăpân!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/