„În orașul ăsta nimeni nu vede nimic, toată lumea închide ochii?! Acele clădiri funcționează fără niciun fel de autorizație!”

Viceprimaul Reșiței, Vasile Paul, susține și el demolarea clădirilor lui Valentin Armașu situate pe malul Bârzavei, în zona Penny, acuzând instituțiile statului că au permis construirea acestora fără autorizație!

Primarul Nelu Popa este foarte categoric, în opinia sa clubul Vintage și clădirea de birouri alăturată neavând nicio șansă să scape de demolare. Viceprimarul Paul este și el de aceeași părere. „S-au construit foarte multe clădiri, legal sau ilegal. Asta este ultima zonă din oraș, din zona centrală, unde se poate rezolva ceva. Pentru oraș faptul că nu s-a respectat PUZ-ul inițial este rău. Am atacat, în urmă cu doi, trei ani de zile și varianta inițială a PUZ-ului până când s-a modificat după cum am solicitat la vremea respectivă, chiar în ipoteza că îmbunătățim ceva în acest oraș. Gândiți-vă ce înseamnă ca și încălcare a legii faptul că acele clădiri funcționează fără niciun fel de autorizație, nici măcar de funcționare! Ai birou, ai spații comerciale, ai restaurant la etaj, într-o improvizație. Clădirile acelea au fost provizorii dintotdeauna. Pe niște fundații de 10 cm sau cât or fi, să construiești etaj, să bagi 120 de oameni în restaurant fără să îți pese că acolo se poate întâmpla ceva, fără căi de evacuare?! În orașul ăsta nimeni nu vede nimic! Toată lumea închide ochii?!

1000x200 dacus 02

Mai mult decât atât, Vasile Paul spune că Primăria Reșița nu încasează nici măcar un leu impozit pentru acele clădiri, chiar dacă terenul de sub ele aparține municipalității. Clădirile în litigiu, ca și construcție, sunt proprietatea lui Armașu, dar terenul de sub clădiri este proprietatea municipalității. Sunt extrasele de carte funciară, deci sunt clădiri construite și stau pe terenul nostru. N-are rost să discutăm despre gradul de impozite, pentru că nici măcar nu pot să iau impozit pe o clădire care nu există”, a explicat edilul.

publicitate si promovare online banner maxagro