Nu e niciun scandal în PSD! Tudorița Nicula e incompatibilă!

untitled design set 970x90 px

Președintele PSD Caraș-Severin, Ion Mocioalcă, a explicat motivele pentru care președintele organizației de femei, Tudorița Nicula, nu s-a regăsit pe niciuna din listele pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie și, totodată, a negat că în interiorul partidului ar fi vreun scandal din acest motiv.

Mocioalcă a vorbit despre verdictul de incompatibilitate dat de Agenția Națională de Integritate în cazul Tudoriței Nicula, ceea ce ar fi împiedicat validarea candidaturii sale. „Nu însemnă că e scandal în PSD. Ion Călinoiu nu avea o sentință definitivă și a fost exclus de pe liste din cauza procesului cu ANI. Chiar nu e niciun scandal. Mergea la BEJ pe oricare listă și i se spunea că nu are voie să candideze. Ce făceam noi în această situație? E un caz, cred că tot la PSD, când a trebuit să schimbăm lista din cauza unui candidat incompatibil. Greșeam dacă o puneam pe listă, chiar și pe locul patru”, a explicat liderul PSD Caraș-Severin.

Tudorița Nicula a dat de înțeles în mai multe rânduri că va pleca din PSD după ce, pentru a doua oară, a fost lăsată în afara listelor pentru parlamentare. Mai mult, a recunoscut că poartă negocieri cu mai multe partide, dar că nu a luat deocamdată nicio decizie. Mai sunt colegi cărora li s-au făcut oferte și colegi chiar mai noi în partid, dar le-au refuzat, au spus că rămân lângă PSD în orice condiții și cred că același răspuns l-a dat până la urmă și Tudorița. N-am participat la aceste negocieri, pe mine nu m-a informat doamna președinte, a comentat Mocioalcă posibilitatea ca președintele OFSD Caraș-Severin să părăsească partidul.