Gata cu actele de cruzime împotriva animalelor! Moldova Nouă acționează civilizat!

Echipa de voluntari activi pentru protecția animalelor din Moldova Nouă, în parteneriat cu organizația SOS Dogs Oradea și Primăria orașului Moldova Nouă, organizează o nouă campanie de sterilizare gratuită a câinilor cu și fără stăpân.

Campania are ca obiectiv sterilizarea unui număr de minimum 100 de câini și se va desfășura pe durata a 5 zile, în perioada 24 – 30 octombrie. Fondurile aferente acestei campanii de sterilizare au fost obținute din donații individuale, aproximativ 6.500 de lei, dar și prin contribuția Primăriei din Moldova Nouă, care a alocat un buget de 10.000 de lei.

Prin această acțiune, organizatorii își doresc readucerea în atenția iubitorilor și deținătorilor de animale, că problema înmulțirii necontrolate a patrupedelor este una dintre cauzele importante ale numărului mare de câini pe străzile din orașul de la malul Dunării. Drept urmare, organizatorii recomandă sterilizarea ca fiind soluția cea mai umană și eficientă pe termen lung ca și formă de a ține sub control populația canină. Sterilizarea câinilor din gospodării nu este doar un act de responsabilitate și de umanitate, dar este și o obligație legală, conform Legii 258/2013, refuzul sterilizării constituind contravenție care se sancționează cu amenzi contravenționale de pană la 10.000 de lei.

leader board 728 x 90 px

„Ultimele evenimente din media și internet – câini târâți după mașină/căruță, câini uciși cu toporul, câini hrăniți de propriii stăpâni cu cuie și ace, ai căror stăpâni îi abuzează în fel și chip, ilustrează nu doar o societate iresponsabilă față de animalele proprii, ci una îngrijorător de abrutizată, ce protejează, în loc să sancționeze cazurile de cruzime. În opinia noastră, acest fenomen este un fenomen cu adânci implicații sociale, deoarece pe termen lung creează un mediu propice pentru abuzuri față de oameni și îl regăsim deseori în acte de abuz verbal, fizic, sau chiar instituțional. Dorim să vă îndemnăm să acționați responsabil fața de necuvântătoare, să le protejați și îngrijiți și să vă alăturați demersurilor noastre, să putem oferi un exemplu pozitiv generațiilor viitoare de gestionare eficientă pe termen lung, umană și civilizată. Drept urmare, dacă nu mai doriți câini pe străzi, dacă doriți un oraș curat și civilizat, vă rugăm să vă aduceți animalele din gospodărie la sterilizat și să vă îndemnați și vecinii, rudele, cunoscuții să procedeze la fel, e GRATUIT în timpul campaniei!”, a declarat pentru Express de Banat Monica Sofia Izvănariu, unul dintre inițiatorii campaniei de sterilizare din Clisura Dunării.

Locul de desfășurare a campaniei este sediul vechii bănci din orașul Moldova Nouă, str. Minerilor nr. 6, iar programări se pot face la numărul de telefon 0767 799 433.

CITEȘTE ȘI:

Moldova Nouă dă o lecţie Reşiţei! Sterilizare şi… locuinţe pentru câinii fără stăpân!

MOLDOVA NOUĂ. Sterilizări gratuite pentru câini și pisici cu stăpân!