Contrabandiștii de țigări, opriți cu focuri de armă la frontiera cu Serbia

Poliţiştii de frontieră au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare pentru a imobiliza doi contrabandiști care intenționau să introducă ilegal în România, din Serbia, 1.000 pachete de ţigări de contrabandă, a căror valoare este de aproximativ 12.000 lei.

Poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Socol, judeţul Caraş-Severin, au observat pe raza localităţii de frontieră Zlatiţa, cu ajutorul sistemului de supraveghere, două persoane de sex masculin care se deplasau pe jos, pe câmp, dinspre Serbia spre România, având asupra lor bagaje voluminoase. Imediat, la faţa locului s-a deplasat o echipă operativă din cadrul sectorului, care a procedat la somarea verbală a bărbaţilor. Pentru că aceştia nu s-au supus, au efectuat două focuri de avertisment în plan vertical, moment în care persoanele au abandonat coletele şi au fugit în vegetaţia din zonă. În urma verificării coletelor, a fost descoperită cantitatea de 1.000 de pachete de ţigări de contrabandă, de proveniență sârbească, în valoare de 12.000 lei.

Poliţiştii de frontieră au identificat una dintre persoane ca fiind un cetăţean român de 36 de ani, domiciliat pe raza judeţului Caraş-Severin. „Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, în cauză a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar cercetările sunt continuate în vederea identificării tuturor persoanelor implicate”, se arată într-un comunicat remis presei de Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

leader board 728 x 90 px