Mocioalcă vs. Împăratul Simi în Colegiul 5!

Unul dintre colegiile în care se preconizează cea mai strânsă bătălie la alegerile parlamentare din data de 9 decembrie este Colegiul 5, Bocșa-Oțelu Roșu, acolo unde actualul deputat Ion Mocioalcă va lupta pentru obținerea unui mandat cot la cot cu Împăratul Iancu Simion Simi, fostul primar al orașului din Valea Bistrei, dar și cu fiica patronului RDS.

Bătălia pentru Colegiul 5 se anunță a fi una acerbă, mai ales datorită popularității pe care o are fostul primar al orașului Oțelu Roșu, Iancu Simion Simi. Deși acesta este judecat pentru fapte corupție, locuitorii din Valea Bistrei au dezvoltat un adevărat cult pentru fostul edil-șef, în jurul căruia s-au țesut tot felul de povești despre modul în care relaționează cu oamenii.

La rândul său, și Ion Mocioalcă este parlamentar cu state vechi, un om puternic în politica din Caraș-Severin, care este susținut de Uniunea Social-Liberală. Alianța sa a obținut peste 60 la sută dintre preferințele electoratului din Caraș-Severin la alegerile locale din luna iunie. De altfel, social-liberalii mizează pe victorie, tocmai prin prisma scorului pe care USL l-a obțiut la scrutinul din acest an, când a obținut 67 din cele 77 de primării din județ.

Cel de-al treilea candidat, cel al PDL, este fiica patronului de la RDS, Nicușor Scheleanu. Democrat-liberalii au mizat pe un candidat tânăr, cu înaltă pregătire profesională, care are curajul să intre într-o luptă electorală cu două personaje vechi pe scena politică. Cu un CV de invidiat şi o viziune politică europeană, candidatul PDL îşi propune să câştige Colegiul 5.

Primele reacții despre „bătălie”
Colegiul Uninominal 5 cuprinde orașele Bocșa și Oțelu Roșu. În ceea ce privește comunele aceluiași colegiu, acestea sunt: Băuțar, Berzovia, Brebu, Copacele, Doclin, Ezeriș, Fârliug, Glimboca, Marga, Măureni, Ocna de Fier, Ramna, Rusca Montană, Sacu, Târnova, Vermeș, Zavoi, Zorlențu Mare.

Reporterii „Express de Banat” l-au întrebat pe deputatul Ion Mocioalcă ce părere are despre contracandidatul său, Iancu Simion Simi. Liderul PSD nu pare să își facă griji. Cu toate acestea, îl ia în serios pe fostul democrat-liberal. „Iau în serios orice contracandidat și orice candidat se gândește să participe la o asemenea competiție. Ceea ce vreau să subliniez este că în Parlament trebuie să meargă oameni care să rezolve lucruri pentru Caraș-Severin. Până acum, Iancu Simion Simi, care a spus că nu pleacă din PDL pentru că nu e traseist și nici bulangiu politic ca și alții, a plecat la PP-DD. Îi urez succes și sper să fie o competiție onestă, alături de doamna Scheleanu de la RCS-RDS, care va candida din partea PDL”, a declarat social-democratul Ion Mocioalcă, pentru „Express de Banat”.

La rândul său, reprezentantul PP-DD, Iancu Simion Simi, explică rațiunea pentru care nu mai este înscris în partidul care l-a promovat atâția ani, evident deranjat de remarca deputatului. „Maimuțoiul ăla trebuie să știe că nu eu am plecat din PDL, ci partidul mi-a ridicat sprijinul politic. De abia atunci m-am orientat spre Partidul Poporului, pentru că mă reprezintă cel mai bine. Mă regăsesc aici, pentru că am ajutat poporul”, a spus Iancu Simion Simi, care îi promite contracandidatului său o bătălie pe cinste. „O să îl bat cu peste 60 la sută! În Caraș-Severin, PP-DD va obține între 30 și 54 la sută, PNL, între 30-35 de procente, PSD, 20 la sută, iar PDL, 15 procente”, estimează actualul membru al Partidului Poporului, care candidează pentru ocuparea funcției de deputat, în același colegiu cu actualul parlamentar, Ion Mocioalcă.

 

 

Comments

 1. marlboro says:

  http://www.cotidianul.ro/primarul-pdl-din-otelu-rosu-si-directorul-apia-caras-arestati-preventiv-180781/

  La data de 19 decembrie 2011, Iancu Simion – Simi a primit, susţin procurorii, suma de 15.000 lei, prin intermediar, de la învinuitul Jurj Tudor Ioan, în virtutea unei înţelegeri avute cu inculpatul Anculia Romică Pavel. Banii au fost primiţi de primarul oraşului Oţelu Roşu în schimbul încheierii unui contract finanţat din fonduri europene gestionate de APIA Caraş Severin, în valoare de 300.000 lei şi a promisiunii unor viitoare contracte în valoare de 500.000 lei ce urmau a fi încheiate tot cu firmele controlate de învinuitul Jurj Tudor Ioan.

 2. marlboro says:

  http://www.cancan.ro/actualitate/intern/ex-primarul-otelu-rosu-ocupat-intreg-imobil-suita-angajati-sala-chefuri-subsolul-blocului-227838.html
  Simi ajuta poporul ! :)))
  Daca nu ar fi fost trimis dupa gratii de DNA, arestat pentru luare de mita, la apartamentul nr. 4 ar fi raspuns astazi Simion Iancu-Simi, pana nu demult primar in Otelu Rosu. Fostul edil platea doar 90 de lei pe luna pentru cel mai frumos apartament din blocul ANL, iar vecini de scara si de bloc sunt fostul viceprimar, secretara, alti angajati ai administratiei locale si cativa amici. Surpriza mare si la subsolul cladirii. In loc de boxe, a fost amenajata o sala pentru chefuri dotata cu plasma, bucatarie si mese intinse. “Gura lumii vorbea ca aici locuiesc fostul primar, fostul viceprimar, angajati ai primariei, oameni care nu au nicio legatura cu Otelu Rosu. Am fost curios sa vad daca e asa si, spre stupoarea mea, am gasit un fel de minibuncar, pentru chefuri ale primarului si prietenii acestuia”, spune Luca Malaiescu, actualul edil-sef din Otelu Rosu. Procurorii DNA l-au lasat pe Simion Iancu-Simi fara imparatie, iar noul primar promite ca-l lasa si fara ANL.

 3. alex says:

  nu cred ca merg la vot. Oricum Oana astept sa vad ce ne spui despre candidatii pe Resita. Sunt cu ochii pe Express

 4. Gugulanca says:

  Cu şi despre ” marele Alb ” – portret :

  Seful PD-L Caras Severin, primarul orasului Otelu Rosu, Iancu Simion, care da cu subsemnatul la DNA pentru fraude cu fonduri europene este un obisnuit al stratosferei politice. El apare, langa familia prezidentiala, in imaginile de campanie electorala in care Maria Basescu a primit de la (astazi arestatul) Bercea Mondial, la sarbatoarea tiganilor, faimosul colan de aur.
  http://jurnalul.ro/stiri/observator/seful-pd-l-caras-severin-coleg-de-mondializare-cu-basescu-611076.html

  Primarii Iancu Simion Simi de la Oţelul Roşu şi Nicuşor Vasilescu de la Herculane fac parte din conducerea interimară PDL. Cei doi sunt hotărâți să nu părăsească partidul și să accepte funcțiile politice pe care le-au primit. În ceea ce îi priveşte pe primarii care nu vor părăsi partidul, numărul lor se ridică la patru. Primarul de la Oţelu-Roşu, Iancu Simion Simi, este unul dintre ei. „Am mai declarat şi o mai spun clar şi răspicat. Nu plec din PDL! Sunt în acest partid încă de la înfiinţarea lui”, a declarat primarul pentru „Adevărul” Reşiţa. De altfel, edilul şef a primit și funcție în PDL Caraș-Severin. Asta, deşi edilul-șef a demisionat din funcţia de secretar general al aceleiaşi filiale, pe motiv că trebuie să se ocupe mai mult de organizarea alegerilor locale. Alături de Iancu Simion Simi, în PDL mai rămân edilul şef de la Băile Herculane, Nicușor Vasilescu, un apropiat al fostului ministru al turismului şi primarul comunei Bucoşniţa. Omer Radovancovici, cunoscut sub numele de „Prinţul Clisurii”, din cauza traficului cu ţigări, este cel care mai analizează dacă va pleca sau nu. „Nu sunt hotărât ce voi face”, a spus acesta pentru „Adevărul”.
  https://expressdebanat.ro/mocioalca-vs-imparatul-simi-in-colegiul-5-vezi-aici-schimbul-de-replici-dintre-candidati