Forţele politice din Europa, la Congresul PPE

untitled design set 970x90 px

În timp ce USL îşi lansa candidaţii pentru alegerile parlamentare pe cel mai mare stadion al ţării, importanţi lideri politici ai continentului s-au întâlnit la Congresul Partidului Popular European. Delegaţia PDL Caraş-Severin a fost condusă de preşedintele Nicuşor Vasilescu şi prim-vicepreşedintele Eugen Cismăneanţu.

Timp de două zile, în capitală se desfăşoară Congresul statutar al Partidului Popular European, la care s-au reunit 1.200 de participanţi din 40 de ţări. Nume mari ale partidelor europene sunt de două zile la Bucureşti şi pregătesc strategia prin care Europa să scape de problemele de astăzi. Preşedintele Grupului PPE, Joseph Daul, a subliniat importanţa unei Europe unite şi, de asemenea, nevoia unei Uniuni politice veritabile. “Europa este Politica Agricolă Comună, Politica Regională de Dezvoltare şi, bineînţeles. Schengen. Este Erasmus, împreună cu cei două milioane de studenţi ai săi. Europa este extindere. Este Politica de Vecinătate, prin care creem o zonă de parteneriat, prosperitate şi pace. Europa înseamnă politici concrete de pe urma cărora europenii beneficiază în fiecare zi. Astăzi avem datoria să mergem mai departe pentru integrare, pentru o creştere economică mai mare, pentru mai multe locuri de muncă şi mai multă prosperitate”, a afirmat liderul PPE.

Nicuşor Vasilescu, omul care reconstruişte PDL-ul în Caraş-Severin după mişcările politice din vară, le-a răspuns liderilor USL din judeţ care s-au lăudat cu acţiunea de ieri, de pe Arena Naţională. “Congresul PPE a fost un eveniment foarte important pentru România. Nu s-a simţit niciun fel de intimidare la acest congres, aşa cum probabil a sperat USL-ul. Majoritatea forţelor politice din Europa sunt prezente aici, la Congresul PPE, iar ce s-a întâmplat la USL e o abordare de tip comunist. Mi-aduce aminte de vremurile trecute acţiunea lor”, a declarat Vasilescu.

PPE este cel mai mare şi mai influent partid politic european de centru-dreapta, care include în momentul de faţă 73 de partide din 40 de ţări, preşedinţii Comisiei Europene şi al Consiliului European, 16 şefi de state sau de guverne din Uniunea Europeană şi 7 din afara UE, 13 membri ai Comisiei Europene şi cel mai numeros Grup în Parlamentul European.

Comments

  1. papac says:

    esti o jigodie pedelista

  2. maria says:

    FELICITARI,AM AUZIT CA AI PRIMIT FONDURI EUROPENE PENTRU HERCULANE…..SA VEDEM CE M-AI AU DE COMENTAT CEI CARE NU TE-AU VOTAT………..BRAVO TIE !

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/