Moartea unei tinere din Timișoara, viață pentru alți pacienți

operatie timisoara bucuresti 1

Moartea unei tinere de 18 ani din Timișoara a însemnat o șansă la viață pentru alți patru pacienți din țară. Organele au fost prelevate, în noaptea de marți spre miercuri, la Spitalul Județean Timișoara.

Părinții tinerei aflată în moarte cerebrală în urma unui accident rutier au fost de acord ca organele fiicei lor să salveze alte vieți. Mai multe echipe de medici din țară au venit la Timișoara pentru a participa la intervenție.

„Pacienți aflați pe lista de transplant au fost readuși în cursa vieții prin transplant de cord, ficat, rinichi și cornee datorită gestului umanitar al unei familii greu încercate, dar care, prin decizia lor, au înțeles că durerea poate fi transformată într-un nou început pentru alți semeni. Este un gest profund umanitar pentru care ne înclinăm cu recunoștință și respect față de familia îndurerată”, declară managerul Spitalului Județean Timișoara, dr. Sorin Barac.

Inima a ajuns la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgu Mureș, grefa hepatică a fost prelevată de echipa de la Institutul Fundeni din București, grefa renală ajunge la Cluj- Napoca, iar corneea merge la Spitalul Clinic de Urgență Oftalmologie București.

A fost a 61-a prelevare la nivel național, iar în ceea ce privește cordul, a fost cea dea treia.