Soluție inedită pentru achiziționarea de cărbune pentru Colterm. Primăria Timișoara închiriază o gară din Gorj

colterm7

Primăria Timișoara a găsit o soluție inedită astfel încât să fie sigură că poate cumpăra cărbunele necesar pentru Colterm. Așadar, instituția va închiria o parte a gării din Motru, județul Gorj, pentru ca producătorii de cărbune să aibă cum să încarce trenurile care vor pleca spre Timișoara.

Primăria Timișoara ia tot felul de măsuri, astfel încât abonații societății de termoficare să nu mai dârdâie de frig în locuințe, la fel cum s-a întâmplat iarna trecută.

Așadar, marți seara, în ședința Consiliului Local Timișoara, a fost aprobat un proiect de hotărâre cu privire la închirierea unei părți a gării CFR din Motru, județul Gorj. Totul cu scopul ca producătorii de cărbune să aibă cum să încarce trenurile spre Timișoara.

Experiența din ultimii ani, dar și din anul acesta este că această piață a cărbunarilor este una destul de complicată și soluția cea mai viabilă, unde ne putem baza că primim cărbune de calitate, că primim în termen și regulat este să cumpărăm cărbune direct de la producători. Pentru asta a fost mereu o dificultate de transport chiar dacă Colterm a avut contracte de transport cu CFR și cu o altă companie privată de transport feroviar. Au fost mereu probleme, mai ales la încărcarea de fapt a trenurilor. Tocmai de aceea s-au purtat discuții cu CFR să închiriem o gară sau o parte a gării, o rampă și un platou betonat de unde producătorii ar putea să vină direct și să încarce pe această rampă trenurile care să ducă cărbune la Timișoara. Este o idee mai creativă, dar cred că în această situație dificilă este momentul să încercăm și soluții creative și mă bucur foarte mult că din partea CFR am găsit mare deschidere”, a declarat Dominic Fritz.

Primarul Timișoarei spune că rampa gării din Motru va fi închiriată la o sumă mică, de cel mult 3.000 de lei pe lună.

În total, pe un an ne costă mai puțin decât cheltuim pentru pixuri în Primăria Timișoara. Este un proiect important care ne permite să avem o liniște mai mare că reușim nu doar să achiziționăm cărbune, ci și să aducem la timp tot ce ne trebuie în Timișoara”, a detaliat edilul-șef.

În prezent, Colterm are deja stocuri de 30.000 tone de cărbune, iar ținta este de a se ajunge la 50.000 de tone la începutul iernii.

 

 

banner 1000 x 100 hd