Mișcarea liberalilor ca să îl convingă pe Fritz să susțină parcarea supraetajată a CJT din centrul Timișoarei

proteasa
untitled design set 970x90 px

Vicepreședintele CJ Timiș, liberalul Alexandru Proteasa, a cerut permisiunea să participe la ședința CL Timișoara de săptămâna viitoare pentru a-și susține proiectul privind amenajarea unei parcări supraetajate în centrul orașului. Proiectul  nu se regăsește, însă, pe ordinea de zi a plenului.  

„Am solicitat să particip marți, 30 august, la plenul Consiliului Local Timișoara, cu scopul de a susține proiectul parcării ultracentrale care urmează să fie construită de Consiliul Județean Timiș și de a solicita, încă o dată, pe cale oficială, cei 583 mp de teren aflați în patrimoniul Primăriei. Am citit convocatorul ședinței ordinare de plen a Consiliului Local Timișoara și, cu dezamăgire, am constatat că proiectul de hotărâre privind transferul terenului nu apare nicăieri. Consiliul județean nu va renunța la proiectul construirii parcării și vom insista pe toate căile legale ca primăria să reacționeze în fața nevoii de peste 6.000 locuri de parcare în Timișoara. Boicotarea și tărăgănarea implicării într-un proiect atât de important, nu poate fi o opțiune pentru Primărie, din partea căreia așteptăm o poziționare și o asumare directă.”, a spus Alexandru Proteasa.

Liberalul invocă, în acest sens, interesul timișorenilor, despre care spune că „trebuie să rămână deasupra jocurilor făcute de unii politicieni disperați că nu au rezultate”: „Sunt dispus să trec peste acuzele politicianiste lansate zilele trecute și să demontez public orice dezinformare sau suspiciune privind proiectul parcării ultracentrale de care Timișoara are atâta nevoie. La 1 minut de mers pe jos de Piața Operei, vom avea un sistem inteligent de parcare, parcare pentru biciclete și stații de încărcare electrică.”

Vă reamintim, CJ Timiș a anunțat că vrea să construiască o parcare supraetajată pe cei 4.800 de metri pătrați pe care îi deține în vecinătatea străzii Sfântul Ioan, în zona centrală a Timișoarei. Administrația județeană vrea să obțină și o parcelă mai mică, aflată în proprietatea Primăriei Timișoara, de lângă această suprafață pentru a completa această investiție.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/