Grindeanu infirmă o remaniere guvernamentală. Ce notă își dă pentru activitatea la Transporturi?

grindeanu
untitled design set 970x90 px

Ministrul Transporturilor a infirmat, vineri, la Timișoara, discuțiile referitoare la o potențială remaniere a guvernului din care face parte. Întrebat dacă, în eventualitatea unei schimbări în componența guvernului, se teme că și-ar putea pierde poziția, Sorin Grindeanu a spus că singura lui teamă e cea de Dumnezeu. 

„Am participat la aproape toate şedinţele coaliţiei şi nu s-a discutat o secundă despre această remaniere. E atributul prim-ministrului, dacă va considera că un anumit domeniu necesită un nou impuls, am convingerea că prim-ministrul va veni în coaliţie şi va spune acest lucru. Până acum nu a fost cazul. (…) Tot timpul e loc de mai bine, nimeni nu e de neînlocuit. Eu încerc să îmi fac treaba cât pot de bine. Nu am temeri. Singura mea teamă e teama de Dumnezeu, în rest nu am temeri. Şi am fost în diverse funcţii să ştiu că lucrurile sunt volatile. Dar încerc să-mi fac treaba cât de bine pot.”, a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Întrebat ce notă și-ar da pentru activitatea de până acum din fruntea Ministerului Transporturilor, Sorin Grindeanu a spus că această evaluare nu este atributul său.

„Nu, asta este o chestiune pe care nu pot eu să o evaluez. În fiecare dimineață când merg la Ministerul Transporturilor și urc la etajul I este un perete plin cu poze cu foștii miniștri ai Transporturilor. Singurul ministru, după Revoluție, care a avut un mandat întreg a fost Miron Mitrea. În rest, media e cam unul pe an la Transporturi. E prea puțin… această perioadă, ca să începi un proiect și să îl vezi finalizat. Important e ca fiecare etapă, atunci când ai preluat un minister, să încerci să o impulsionezi: dacă sunt lucrări pe un anumit proiect, în execuție, la un anumit procent – să încerci să le impulsionezi. Dacă sunt licitații care stau și trenează de ani de zile, să încerci să le faci astfel încât să existe contracte. (…) Să știți că nu se pot face autostrăzi și modernizări de căi ferate fără să ai contract. Eu nu înțeleg ritmul dinainte când toată lumea cerea să se facă autostrăzi, dar noi nu aveam contracte să putem să executăm autostrăzi.”, a explicat Sorin Grindeanu.

Cu privire la posibilitatea ca fostul premier Mihai Tudose să se regăsească într-o nouă formulă guvernamentală, vicepremierul Grindeanu a explicat că acesta are experiență guvernamentală, însă nu dorește să facă speculații pentru că nu este cazul: „Dacă nu s-a discutat despre remaniere, nu e cazul să spun eu unde poate să meargă Mihai într-o parte sau în alta. Cert este că Mihai are experiență guvernamentală. A fost prim-ministru, a fost de două ori ministrul Economiei, deci un om care ştie. Nu fac speculaţii de acest tip şi nici nu cred că e cazul.”.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/