Minivacanţă de 4 zile pentru elevi! Trăiască gripa?!

Elevii au parte de o minivacanţă de patru zile, începând de joi, 24 Ianuarie. Vineri nu se vor face cursuri din cauza infecţiilor gripale, a hotărât azi Ministerul Educaţiei Naţionale.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii anunţă că numărul cazurilor de infecţii respiratorii acute a crescut cu peste 20% faţă de nivelul aşteptat, astfel că au informat Ministerul Educaţiei Naţionale despre evoluţia infecţiilor gripale. Astfel, prin Ordin al ministrului Educaţiei, ziua de vineri, 25 ianuarie, va fi liberă pentru elevi.

„Conform raportărilor INSP, săptămâna 14-20 ianuarie 2019 a avut un caracter epidemic, la fel că şi săptămâna anterioară acesteia. Numărul cazurilor de infecţii respiratorii acute a crescut din nou cu peste 20% faţă de nivelul aşteptat. Conform specialiştilor, dacă şi cea de a 3-a săptămâna consecutiv îşi va menţine caracterul epidemic, va fi declarată epidemia de gripă. Ministerul Sănătăţii a informat astăzi Ministerul Educaţiei Naţionale despre situaţia prinvind evoluţia infecţiilor gripale şi despre oportunitatea unei măsuri suplimentare de prevenire a îmbolnăvirilor cu gripă, care constă în suspendarea cursurilor şcolare pentru dată de 25 ianuarie 2019”, informează Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat de presă.

Amintim că data de 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române – a fost declarată nelucrătoare începând din anul 2016, adăugându-se astfel sărbătorilor legale.

CITEŞTE ŞI: Gripa ucide în Banat! Primul deces, și în Caraș-Severin!