Ca la ștrand! ACS Poli a câștigat amicalul cu Ghiroda, jucat pe un teren plin de apă

ACS Poli a jucat al doilea meci amical și s-a impus cu 1-0 în fața echipei de Liga a III-a CSC Ghiroda și Giarmata Vii. Partida s-a jucat în condiții greu de descris, pe terenul sintetic tocit din spatele Stadionului „Dan Păltinișanu”, plin de apă în urma topirii zăpezii. La fel ca și Ripensia marți, echipa antrenată de Vivi Răchită nu a fost primită pe terenul sintetic bun de la Baza 2, întrucât cei de la ASU Politehnica ar fi fost deranjați că acolo joacă și concitadinele din liga secundă.

Cu terenul plin de apă, calitatea jocului a avut clar de suferit. În minutul 15, ACS Poli a avut un șut în bară, al lui Denis Golda, iar unicul gol a fost marcat în minutul 55 de Octavian Drăghici. La acest meci, Răchită i-a testat pe portarii Miori și Began, dar și pe fundașii Dombrovoschi și Alin Ghidurea. În vârstă de 22 de ani, Ghidurea a trecut pe la Concordia Chiajna, iar în tur a jucat în Liga a III-a la Progresul Spartac, unde a prins zece meciuri. Altfel, Răchită l-a dat afară și pe Sebastian Culda, anunțat joia trecută ca împrumutat, la fel ca și portarul Nedelcovici, dat și el afară. În schimb, fundașul dreapta Daniel Filip ar fi dorit de ASU Politehnica.

ACS Poli: Began – Motreanu, Bilia, Munteanu, Olteanu – Pop, Rogoveanu, Oprea – Golda, Drăghici, Bîrnoi.

Au mai intrat: Contra, Miori – Codrea, Stere, Dombrovoschi, Ghidurea, Iseini, Mirescu (junior din propria pepinieră), Al. Belu.

CSC Ghiroda și Giarmata Vii: M. Gakos, Semeniuc, Horcea, Lazăr, Liuba, Mancaș, Jichici, Saizu, Ghinescu, Baranyi, Giuricici.

Au mai intrat: Popeț, Hotca, Berivoescu, Sofranu, Țugui, Budur, Mureșan.

Terenul sintetic făcut de FRF, interzis pentru ACS Poli și Ripensia!

Marți, cei de la Ripensia nu au putut juca pe terenul sintetic bun din oraș, și au trebuit să joace pe zăpadă la Urseni, cu Fortuna. ACS Poli nu a putut juca nici ea pe terenul construit de FRF pentru Centrul Național de Pregătire Timișoara în incinta Bazei Sportive 2 a UPT.

Aparent, suporterii ASU Politehnica s-au supărat că ACS Poli a jucat sâmbătă acolo. „Sunt supărat. De aici încolo o să vin cu patru-cinci ore înainte de joc, mă urc pe tractoraș și o să dau zăpada la o parte. Deși am anunțat de aseară că vreau să fie terenul curățat, din păcate, orgoliile locale ne-au adus în situația să nu putem juca pe terenul de acolo din complex. Am înțeles că cei de la ASU au făcut scandal că am jucat noi acolo. În schimb, am primit un telefon de la club că cei de la Ripensia au solicitat vineri acest teren să facă un meci amical, și bineînțeles că am fost de acord. Mai rău ca la Ghermănești nu se poate! Acolo e și desfundat. Acolo sunt gropi, noroi. Măcar aici a fost doar apă și zăpadă”, a declarat Răchită despre situația caraghioasă creată.

Deocamdată, tehnicianul nu e foarte impresionat de fotbaliștii testați. „În cele două meciuri amicale am vrut doar să văd cum gândesc jucătorii din punct de vedere tactic. Suntem în perioada de acumulări fizice. Ieri am avut două antrenamente, fizice ambele. Au fost jucători la probe. Dombrovoschi nu m-a mulțumit, va pleca acasă. Mă gândesc la portarul italian, dacă o să-l opresc. În schimb, pe Alin Ghidurea, fundaș central, o să-l opresc. Poate va fi noul Viorel Lică, jucătorul de la Snagov, pentru că și pe el l-am luat de la Voluntari 2 și a rămas titular în echipă. Acum are cotă de 300.000 de euro. Began deocamdată rămâne, pentru că în afară de Contra, îl mai avem doar pe el portar. Totuși, mai vreau un portar cu experiență. O să mai caut”, a spus antrenorul timișorenilor.

Răchită a sperat că îl aduce pe Florin Plămadă la ACS Poli, dar nu a reușit. „Mă mulțumește faptul că totuși jucătorii, din punct de vedere al atitudinii, e ceva schimbat față de ce am văzut în decembrie, când am văzut meciul cu Ghiroda. O să-i bat la cap că fără o atitudine corespunzătoare nu ne putem salva. Mă mulțumește foarte puțin în momentul de față, pentru că lotul nu este nici pe departe cel pe care mi-l doresc. Suntem în negocieri cu mai mulți jucători. Până la plecare în Antalya, sper să-i am în echipă. Vineri ar trebui să-mi vină un jucător francez. Așteaptă răspuns de la doi jucători de Liga I mâine. În continuare, voi căuta. Jucătorul de la Petrolul pe care mi l-am dorit mi-a dat mesaj că va semna în altă parte pe mai mulți bani. Noi nu putem să ne batem din punct de vedere al bugetului cu echipele de pe primul loc”, a punctat Răchită.

ACS Poli pleacă în Antalya la 1 februarie.